Yeni yılın ilk haftasının son iş gününde CHP’nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ismi açıklanan CHP Milletvekili Ali Öztunç’un sahaya çıkması ile birlikte yerel gündem bir hayli hareketlenecek.

Bundan 5-6 ay kadar önce Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Ali Öztunç’un ismi ilk kez tarafımızdan ortaya atıldığında kamuoyunda bir hayli ilgi uyandırdı. Aynı zamanda meslektaşımız olan Ali Öztunç ile yaptığımız telefon görüşmelerinde bu önerimizin halktan büyük ilgi gördüğünü ilettik. Kendisini de bu yönde çok arayan olduğunu belirten Öztunç ise, halkın beklentisine kayıtsız kalamayacağını ve aday olması halinde de seçimi mutlaka kazanacağını belirterek hayli iddialı konuşmuştu.

Kaldı ki gerek seçilemediği milletvekili adaylığında gerekse de sonraki dönemde ve milletvekili seçildiğinden şu ana kadar toplumun nabzını iyi tutarak yaptığı basın açıklamaları ve basın toplantıları ile ses getiren Ali Öztunç’a verdiğimiz ‘Atom Karınca’ ismi de bir hayli tuttu. Partili-partisiz Kahramanmaraş halkı Ali Öztunç’u takip ediyor.

Büyükşehir adaylığı sonrasında Öztunç’un ilk açıklaması ise şöyle oldu: “Değerli dostlarım; uzunca bir süredir Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adaylığım konusunda hemşerilerimin büyük isteği ve teveccühü vardı. Partim CHP, 31 Mart seçimlerinde Kahramanmaraş Büyükşehir belediye başkan adayı olmama karar verdi. Millet ittifakının desteği ile bu seçimden başarılı çıkacağıma olan inancım tamdır. 31 Mart gecesi sizlerin desteği, Allah’ın izni ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı olacağım. Her zaman olduğu gibi hemşerilerime hizmet en büyük mutluluğum olacak. Önümüzdeki günlerde Kahramanmaraş’ta bir basın toplantısı düzenleyerek süreci başlatacağız. Allah yardımcımız olsun, Allah utandırmasın.”

Gazeteci kökenli olması nedeni ile basına hayli önem veren Ali Öztunç, dün meslektaşlarının karşısına çıkarak; "Söz verilip yapılamayanları biz yapacağız" dedi. Ali Öztunç, büyükşehir belediye başkanı seçildiğinde Aksu Çayı’nın temizleneceğini, Ceyhan Nehri’nin gözünden yeniden su çıkacağını iddia ederek halkın çok takip ettiği önemli konulara değinmeye devam etti.    

İsterseniz Öztunç’un ajanslara yansıyan açıklamalarına birlikte bakalım: “CHP il binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Millet İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Öztunç, 31 Mart günü belediye başkanı olacağına inandığını söyledi. Belediye seçimlerinde partilere değil adaylara oy verilmesi gerektiğini belirten Öztunç; “Eksiklerim olabilir ama daha fazlasını yapmak için bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İttifak görüşmeleri sonucunda benim Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmama karar verildi. Bu onurlu ve şerefli bir görevdir" dedi.  

Kahramanmaraş spor stadı inşaatını belediye başkanı olduğu gün başlatacağını ve stadı belediye olarak yapacaklarını söyleyen Öztunç, şunları kaydetti: "Aksu Çayı ne olursa olsun temizlenecek. Neye mal olursa olsun. Ceyhan Nehri'nin gözünden su çıkmıyor. O göz tekrar açılacak ve daha da büyütülecek. Belediye seçimlerinde partiye değil adaya oy verilir. Bütün hemşehrilerimden bir aday olarak oy istiyorum. 5 yıl bu görevi bana verin, bambaşka bir kent çıkartayım. Hiç kimsenin sorunu olmadığı bir kent haline getireyim. Bilinsin ki daha önceki seçimlerde olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partisi’ne layık bir şekilde kampanya yapacağız. Biz hiçbir zaman kimseyi kötülemedik ve bir kör dövüşü içerisine girmedik. Centilmence bir yarış olacağına inanıyorum. Bütün siyasi parti seçmenlerinden oy istiyorum. 31 Mart günü belediye başkanı olduğumda Kahramanmaraş'a yepyeni bir anlayış, yepyeni bir hizmetle görev yapacağımı bilmenizi istiyorum.”

İşte Ali Öztunç'un biyografisi:

Almanya / Hofgeismar - 1976, Nasır, Hatice. Gazeteci – Yazar. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünü bitirdi. Uzun yıllar Kanal D, Show TV, Habertürk gibi televizyonlarda çalıştı. Vatan ve Habertürk gazetelerinde muhabir, haber müdürü ve Ankara temsilciliği görevlerinde bulundu. TBMM CHP Grubu Basın Müşavirliğinin ardından RTÜK Üyeliği yaptı. Çok sayıda ulusal ve uluslararası gazeteci örgütünden ödül aldı. Afganistan ve Irak savaşlarında yaşadıklarını anlatan ‘En Son Umutlar Ölür’ isimli ilk kitabından sonra Aşık Mahzuni Şerif'in hayatını anlatan Devr-i Mahzuni isimli kitabı yayımlandı. İngilizce ve az düzeyde Almanca bilen Öztunç, evlidir.”

Kahramanmaraşımızın siyasi gurur kaynağı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın da hemşehrisi olan Ali Öztunç dostumuza çıktığı bu zorlu yolculukta başarılar temenni ediyoruz.

Ali Öztunç’un basın toplantısında başarılar dilediği AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hayrettin Güngör ise daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz üzere ilçe gezilerine sessiz ve derinden devam ediyor. CHP’den de Ali Öztunç’un sahaya çıkması ile birlikte Kahramanmaraş yerel seçim gündemi önümüzdeki günlerde hayli hareketlenecek. “Nerede hareket orada bereket” derler. İnşallah, Kahramanmaraş için en hayırlısı neyse o olur. Bakalım ilerleyen günler neler getirecek.

Yeniden görüşmek dileği ile…

MUSTAFA NURİ ŞİRİN

e-mail: [email protected]