Siz bu yazıyı okurken seçime saatler kalmış olacak. Yaklaşık 2 ay süren seçim çalışmaları nerdeyse noktalandı. Kahramanmaraş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tabir yerindeyse bağrına bastı. Cumhurbaşkanımız 3. Havalimanına ilk inişi Kahramanmaraş ve Gaziantep mitinglerinden sonra gerçekleştirdi. Tarihe not düşülen önemli bir olaydı. Miting çalışmalarına devam eden partiler farklı illerde mitinglerle halka seslendi. Televizyon, radyo , gazete ve internet aracılığıyla vaatlerini halka arz ederken, milletvekilleri de kapı kapı gezerek halktan oy istedi.

                Seçmene bakıldığında her partinin sabit oy verenleri olduğu gibi, vaatlerle , yapılacak icraatlarla  oyunu bu yönde kullanacaklar da bir karara vardı. Bunun yanında seçime az bir süre kala hala gerek Cumhurbaşkanlığında gerekse milletvekilliğinde oyunu kime vereceği belli olmayan kararsızlar da var.

                Türkiye için her seçim olduğu gibi çok önemli bir seçim. Bir dönüm noktası. Türkiye referandumda başkanlık sistemine evet dedikten sonra ilk defa Cumhurbaşkanını seçiyor. 15 Temmuz’dan sonra Yenikapı ruhu diye tabir edilen ruhla artık birlikte hareket eden Türkiye’nin iki önemli partisi Cumhur İttifakı ile seçime beraber giriyor. Türkiye siyaseti alışık olmadığı ittifaklarla farklı bir seçimle Başkanını ve meclisi şekillendiriyor. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar malum.  Temennimiz seçimlerden Türkiye’nin kazançlı çıkması. Güçlü hükümet güçlü başkan ile yola devam ederek, yapılan yatırımların katlanarak devam etmesi.

                Geçenlerde bir yazımda seçimler için Kahramanmaraş’a dair küçük bir tahmin de bulunmuştum. Bu kez tahminde bulunmayacağım. Tek dileğim Türkiyemiz için hayırlı sonuçlar doğuracak bir seçim olması. Tüm adaylara başarılar diliyor, saygılar sunuyorum…