Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Bu makaleyi kaleme aldığımda Türkiye’deki toplam vaka sayısı 218 bin 717 olurken vefat edenlerin sayısı ise 5 bin 475.

Koronavirüs ülkemize geldiği günden bu yana etkin bir mücadele verilmekte. Gerek devlet yöneticilerimiz olsun gerek milletimiz olsun bu konudaki duyarlılığı gösteriyor. Tabi vatandaşlardan uyarıları dikkate almayanda var. Lütfen dikkat!

Yetkililer sık sık uyarıyor sosyal mesafe konusunda, hijyen konusunda ve maske konusunda. İnsanlarımız bu uyarılara az çok uyarken, bazı yapılan yanlışlar gözümden kaçmıyor. Tabi tek benim değil benim gibi birçok kişi bu durumdan şikâyetçi olduğunu yaptığım röportajlarda duyuyorum. Nedir bu durum diye soracak olursak başlıktanda anlayacağımız üzere otobüslerdeki sosyal mesafe. İnsanlar yan yana oturtulmaya izin veriliyor. Bu durum virüse resmen davetiye çıkıyor. Bu konuda yetkililerin daha duyarlı olması kendi ve diğer insanların sağlığı için iyi olacağını düşünüyorum.