Afaki dileklerle karşıladığımız yeni bir yılın başındayız. Mutlu huzurlu sağlıklı neşeli dop dolu bir yıl geçirmeniz dileklerimle… Dileklere katılmamak elde değil. Dileklerin temenni ötesine geçmediği, aslında geçmişe bakarsak çokta işe yaramadığı ortada. Nezaket icabı aldık, sunduk.

Konu yeni yıldan açılmışken, sahi siz yeni yıla nerde nasıl girdiniz? Ailece bir restoranda mı gittiniz? Yada bir gecelik eşlerinizden yada ailelerinizden izin alıp bireysel mi takıldınız? Yada bir kafede mi eğlendiniz? Alkol aldınız mı çılgınlar gibi eğlendiniz mi?

Daha neler yaptınız? Gece saat on ikiye yaklaştığında eğlence ritmi artıp son otuz saniyeye hep birlikte ritim tuttunuz mu? Yoksa evde fırına hindi mi sürdünüz? Çor çocuk evde neşe içinde yeni yılın gelişini mi kutladınız?

Yetmiş trilyon idi bu yılki ikramiye, bilet aldınız mı? Sizde herkes gibi hayallere dalıp, önce amorti çıkıp çıkmadığına mı baktınız?

Yok mu? Hiç biri olmadı mı?

Hımm.. Yoksa siz öteki taraftan mısınız?

Yeni yıl kutlamalarını büyük bir günah olarak addediyorsunuz. O gece evinize çekirdek bile almıyorsunuz. Bu gecenin eğlence haline getirilmesine , çılgınca partiler düzenlenip, coşkuyla yeni yılın gelişini kutlayanları şiddetle kınıyor musunuz?

Yeni yılın bir Hristiyan bayramı olduğu, tüm kutlama etkinliklerinin batı ve Hristiyan gelenek ve görenekleri ile bağdaştırıldığı, bu gecenin kutlanılmasının büyük bir günah olduğunu mu düşünüyorsunuz? Sosyal medyada bu gecenin kutlanılmasının ne kadar günah ve sorumsuz bir davranış olduğuna dair bol bol paylaşım mı yapıyorsunuz?

İnadına yılbaşı gecesi erkenden yattınız mı?

Hangi taraf olduğunu düşünen okurlarımız acele etmesinler. Bir üçüncü taraf daha var. PTT tarafı.

Nedir bu PTT? Yok Posta telefon telgraf değil.

Hani aile reisi işinden çıkıp eve gelirken kuruyemişçiye uğrar. Çekirdek, leblebi, fıstık, her çeşitten yüzer gram alır. Bir de çay demlenir evde mis kokulu. Ardından televizyon. Eh işte, Pijama, Terlik, Televizyon… PTT işte. Hepsi o. Meraklısına, biz PTT tarafındayız.

Efendim, afaki de olsa, yürekten gelen temenni…Herkesin yeni yılı kutlu umutlu olsun. Her anlamda herkesin birbirini kabullendiği, yaşam şekline, siyasi fikirlerine saygı duyduğu, kimsenin kimseyi ötelemediği yeni bir yılımız olsun…

Mutlu yıllar.