Diriliş-Ertuğrul dizisi 40 ülkede izleniyor.

Yayınlandığı 40 ülkede reyting listelerinin zirvesinde yer alan diziyi dünyada bir milyarın üzerinde bir izleyici kitlesi takip ediyor. Reyting rekortmeni dizi ile tarihimizi sadece dünyaya değil bilinmeyen yönleri ile kendi insanımıza da anlatıyoruz. Kısacası Türk insanı şanlı tarihi ile yeniden tanıştı.

Soyumuzun Oğuz Han'dan geldiğini,Türkiye Türklüğünün diğer adının “Oğuz Türkleri” olduğunu birçoğumuz bu dizi ile öğrendi. Ertuğrul Gazi, Kayı boyundandır. Sağlam, kuvvet ve kudret sahibi anlamındadır.

Üç kıta ve yedi denize, altı yüz yıldan fazla hakim olan Osmanlı sülalesi bu boydandır.

Atamız Oğuz Han'ın Gün Han, Ay Han, Yıldız Han, Gök Han, Dağ Han, Deniz Han adlarında 6 (altı) tane oğlu vardır. Oğuz Hanın her oğlunun da dört tane oğlu vardır. Işte Atamız Oğuz Hanın altı oğlundan olan 24 tane torunu, bugünkü 24 Oğuz Boyunu meydana getirmiştir. Bütün dünyaya yayılan Oğuzlar, bu 24 boya dayanmaktadır.

Maraş ve çevresi başta Oğuzların Avşar, Bayat ve Beydili boyları çoğunlukta olmakla birlikte hemen hemen 24 Oğuz boyunun tamamı mevcuttur. İlin %84'ten fazlasını Türk'ler, %13'ünü Kürt'ler ve %3'ünü Kafkas kökenliler oluşturur.

1298 tarihinde Türk Memluk Sultanı Maraş'ı Ermenilerden alır. Maraş bölgesine Bayat, Avşar ve Beydilli Türkmenleri yerleştirilir.

Oğuz boylarının, Maraş'taki son durumuna baktığımızda; Oğuz boylarından Avşarlar; Kahramanmaraş Avşarlı ve Türkoğlu-Avşar bölgesinde,Kızık boyu, Andırın'da yaşamaktadır. Kınık boyu; K.Maraş-Süleymanlı'da,Bayat boyu ise Dulkadiroğulları ailesi...