Bir eğitimci olarak obez çocukları gördükçe içim burkuluyor...Ve burada çocukları suçlamıyorum.Çocuklarda kalıtsal bir sağlık sorunu yoksa suçlu olarak anne ve babaları görüyorum.

Bilim adamları da aynı görüşte...Şekerli,tuzlu,ve katkı maddeleri ile beslenen çocuklar şişman oluyor.

Cips ve kola alışkanlığı çocukları sevimli yapmıyor sadece tombul yapıyor..

Obezitenin küresel bir sağlık krizi olduğunu kabul ediyorum. Sorunun çözüm adresi olarak da ebeveynleri görüyorum.

Çocuklarımızı öncelikle unlu gıdalar, tatlılar ve fast-food’lardan uzak tutmamız gerekiyor.Ev yemeği burada özendirilmeli..

Aile bireyleri çocuğunun uyku satlerine de dikkat etmeli. Uyku saatleri konusunda belli bir disiplin kazandırması önemlidir... Çocuğun geç saatlere kadar uyanık kalması obeziteyi artırır.

Az hareket eden, çok TV izleyen, bilgisayar oyunlarını çok oynayan çocuklar obeziteye daha yatkındır.Çocuklarımızı spora ve harekete yönlendirmeliyiz.

Dünya Sağlık Örgütü , 11 Ekim Dünya Obezite ile Mücadele Günü kapsamında bir araştırma yayınlıyor...

Bilim insanları 1975 yılından beri çocuk ve gençler arasında obezitenin 10 kat arttığını duyuruyor.

Dünya genelinde 124 milyon kız ve erkek çocuğunun fazla şişman olduğu sonucuna ulaşılıyor.

Türkiye’den de korkutan rakamlar var...

Kız çocuklarında obezite oranında geçmişte dünya sıralamasında 104’üncü sırada olan Türkiye son yıllarda obezitedeki artış dolayısıyla obezite oranı yüksek olan ülkeler sıralamasında 54’üncü sırada yer aldı. Erkek göre çocuklarında ise durum daha farklı. 1975’te 118’inci sırada olan Türkiye, 2016 verilerine 73’üncü sıraya çıktı.

Tehlike kapıda...Uzmanlar, obez çocukların gelecekte obez yetişkinler olacaklarını ve ciddi sağlık sorunları riski altına gireceklerini söylüyor.