Gün geçmiyor ki etrafım ıssızlaşmasın.Ölüm Allah ın emri ama düştüğü yeri de yakan bir hakikat.Sızı insanı öyle kuşatıyor ki insanın konuşmaya mecali bile kalmıyor.Ölüm sessiz bir nasihat.Kelimeler kifayetsiz sözler uçarı ama acı büyük.

Uzun yıllar öncesinden tanırım Nuri Ustayı, otuz- kırk yıl desem yeridir, Çarşı Başı Polis karakolu civarında her geçişte saatlerle meşgul olan bu değerli insan işinde gücünde rızıkının peşinde Müslüman ahlakı ile ahlaklanmış biriydi.Az ve öz konuşur ağzından çıkan kelimeler tam telaffuzuyla doğru çıkar karşısındaki insanı aydınlatırdı.

İşinin maddi değeri neyse onu ister para hususunda her zaman müşterisinin durumunu gözetir,ekonomik değeri olmayan işleri bile  özenle yapar gülümseyerek “bir şeye gerek yok” diyerek işinizi tamamlardı.Onlarca insan her gün dükkana girip çıkar müşterilerine güven telkin eden duruşuyla işlerin zamanında yapılacağının garantisini de verirdi.

Çocuklarımın ilk saatlerini ondan aldım.

Yüzlerce saatin bulunduğu dükkan da her müşterinin farlı olan ihtiyaçlarını önemle sezer çocukları gözetir ustalık ferasetiyle beğenme zorluğu çeken çocukları ikna eder alan da satan da dükkandan memnun ayırılırdı.

Vakar ve sükûneti geçen zaman içinde Nuri usta da gördüm.

Saat tik takları arasında geçen bir ömür, zaman denilen olgu neler, neler getirmiştir.

“Tam otuz üç yıl saatim işlemiş ben durmuşum

Gök yüzünden habersiz uçurtma uçurmuşum “

 Necip Fazıl ın bu şiirini dükkana ne zaman girsem içimden okur kendimce farklı yorumlar yapardım.Zaman neydi?Vakitler nasıl geçiyor du?Saatler olmasaydı acaba zaman yine geçermiydi?Yüzlerce saatin bulunduğu dükkan da acaba hangi saat doğru vakti gösteriyordu?Sorular hep sorular bunları düşünür bazılarını da sorardım ama gülümsemeden başka bir cevap da almazdım.

Evden çıkıp çarşıya doğru yürüdüğüm zamanlar nasıl da değişiyor onlarca insana selam verip geldiğim çarşı da artık selamlaşacak insan kalmadı desem yeridir.Şeyh Adil de tanıdığım insanlar daha da çoğaldı ömür akıp gidiyor dünya imtihanı zor ama sonunun da büyük bir mükafat da bizi bekliyor.

Yalan dünya değil yaman dünya!

Hayat bu başlangıcı olduğu gibi bir de sonu oluyor ama bu son imanımıza göre bitiş değil yeni bir hayatın eşiği.Yitip gitmek yok bizden önce giden ahbablarımızı hatırlayacak onlarla buluşacağımız ulu divanı gönlümüzden hiç ama hiç çıkarmayacağız.

Saatler yine çalışıyor ama dikkat edin artık saatlerin dilinden anlayacak o usta aramızda yok ruhu şad  olsun kederli ailesine başsağlığı diliyorum ruhu için el fatiha.