Hadi hayırlısı demiştik geçen haftaki yazımızda. Çok partili sisteme geçildiği tarih olan 1946 yılından sonra, mevcut sistem değişikliği ile ilk kez sandıklarda oyumuzun rengini belli ettik. Hem partili Cumhurbaşkanımızı seçtik. Hem de 600 milletvekilinden oluşan yeni meclisimizi tanzim ettik.

Hadi hayırlısı demiştik. Umarız ülke için, millet için hayırlısı olur.

Siyaseti seven ve siyasete çok umut bağlayan bir toplumuz. ABD’de seçimlere katılım oranı yüzde 50-55 bandında iken bizim ülkemizde yüzde 87 oranında gerçekleşti. Demokrasiye olan bağlılığımız onur verici. Seçim sonrası havaya atılan mermiler, ortalığı savaş alanına çevirmemize verilecek isim ise okurlarımız takdirinde.

Evet, iyisi ile kötüsü ile bir seçimi daha geride bıraktık. Siyasi partilerimiz pek çok vaatler ile çıktılar karşımıza. Bizde sorduk hep. Tamam vereceksiniz. Ama nasıl? Tamam çözeceksiniz ama nasıl ?Vaatler sıralanırken girilmeyen bu detay şimdi tamda önümüzde. Yenileyelim efendim. Evet nasıl ?

Yıllar sonra yeniden çift haneleri aşan, hatta belirtilen rakamların nerdeyse iki katına ulaşan mutfaktaki enflasyonu nasıl düşüreceksiniz?

Yüzde yirmileri bulan gençlerdeki işsizlik sorununu nasıl çözeceksiniz ?

Gün geçtikçe alarm veren hayvancılık sektörünü nasıl canlandıracaksınız ?

Ürünü tarlada kalan , para etmeyen, son beş altı yıldır gübre, ilaç , mazot fiyatları üçe katlarken, yetiştirdiği ürününü aynı fiyatlara satmaya çalışan çiftçinin sorununu nasıl çözeceksiniz?

Ülkede hala asgari ücretin yarısı kadar maaş alan emekliler mevcut iken, emeklilerin sorununu nasıl çözeceksiniz?

ABD, AB ile bozulan ilişkileri nasıl onaracaksınız? Terörü nasıl ilelebet bu ülke gündeminden çıkaracaksınız? Feto terör örgütü ile mücadeleyi sonuna kadar sürdürürken, yeniden bu ülke yönetimine sızmasına nasıl engel olacaksınız? Bu örgüt ile mücadele ederken haklı ile haksızı, suçlu ile suçsuzu net bir şekilde nasıl ayıracaksınız ? Ve ;

Gün geçtikçe artan bu siyasi kutuplaşmayı nasıl yumuşatacaksınız? Ülkedeki bu sürekli kavga, çatışma ortamını bitirip saygı temeline dayalı siyasi ortamı nasıl tesis edeceksiniz?

Sevgi, saygı ve hoşgörü temeline dayalı bir iktidar, kendisi gibi düşünmeyeni kabullenme. Devleti sahiplenme zihniyetinden arınmış siyasi partiler… Siyasetten arınmış devlet kurumları…

Ne zaman? Nasıl ?