Siyaset kelimesi karmaşık bir kavram. Ne onunla oluyor, ne onsuz oluyor.
Naçizane bakış açım, herhangi bir siyasi parti çatısı altına girmiş, onun bayrağını sallayan, propagandasını yapan, ister istemez iradesini herhangi bir partiye teslim eden kişi, varsa eğer, şair , yazar, gazeteci, düşünür kimliğini sumen altına itmiştir. Ondan artık objektiflik beklenemez. Söylemlerinin kıymeti derecesi sınırlanmıştır. Gerekirse oy verdiği siyasi partiyi sonuna kadar eleştirebilmek özgünlüğünden dolayı siyasete hep mesafeli yaklaşmalı.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak netice itibariyle bizde oyumuzu vereceğiz. O yüzden dinliyoruz. Hepsini sırayla dinliyoruz. Dinledikçe ve izledikçe maalesef seçim yarışının kısır bir döngü içerisinde devam ettiğine tanık oluyoruz. Söylemler standart, vaatler bol keseden. Kavga, hır gür, ötekini alaşağı etme çabası dorukta. Saygı hak getire…

İktidara gelince neler yapacaksın, hangi sorunu nasıl çözeceksin gibi oldukça basit soruların cevaplarını arıyorsun dudak aralarında. Aldığın ya da alamadığın cevaplar tatmin edici değil. Çoğu miting konuşmaları, ortaokul hatta ilkokul öğrencilerine hitap şeklinde. Sahi biz bu kadar cahil ve donanımsız bir halk mıyız? Öyle mi gösteriyoruz?

Örneğin; yıllar sonra yeniden çift haneleri aşan, hatta belirtilen rakamların nerdeyse iki katına ulaşan mutfaktaki enflasyonu nasıl düşüreceksiniz? 

Yüzde yirmileri bulan gençlerdeki işsizlik sorununu nasıl çözeceksiniz ?

Gün geçtikçe alarm veren hayvancılık sektörünü nasıl canlandıracaksınız ?

Ürünü tarlada kalan , para etmeyen, son beş altı yıldır gübre, ilaç , mazot fiyatları üçe katlarken, yetiştirdiği ürününü aynı fiyatlara satmaya çalışan çiftçinin sorununu nasıl çözeceksiniz? 

Ülkede hala asgari ücretin yarısı kadar maaş alan emekliler mevcut iken, emeklilerin sorununu nasıl çözeceksiniz?

ABD, AB ile bozulan ilişkileri nasıl onaracaksınız? Ülkedeki bu sürekli kavga, çatışma ortamını bitirip saygı temeline dayalı siyasi ortamı nasıl tesis edeceksiniz? Terörü nasıl ilelebet bu ülke gündeminden çıkaracaksınız? Feto terör örgütü ile mücadeleyi sonuna kadar sürdürürken, yeniden bu ülke yönetimine sızmasına nasıl engel olacaksınız? Bu örgüt ile mücadele ederken haklı ile haksızı, suçlu ile suçsuzu net bir şekilde nasıl ayıracaksınız ?

Tüm Cumhurbaşkanı adayları, tüm siyasi partiler bu sorunları çözeceğini beyan ediyor. Vaatlerde bulunuyor. 

Peki ama nasıl?

Anlatır mısınız biraz. Yok, gösterdiğimiz kadar cahil değiliz. Biraz teknik detaylara girin mitinglerde. TV konuşmalarınızda. Anlarız biz. Bu madde madde belirttiğimiz sorunları;

Nasıl çözeceksiniz?