Nahl suresi ,Kuranı Kerimin in 16.suresidir.Mekke de vahyolunmuştur,128ayettir.Nahl bal arısı demektir,sure bu adı 68.ayetten dolayı almıştır.

Hayatı kuşatan bir dinin mensublarıyız.Bütün varlıklar Allah ın esmasından izler taşır.”Balarısı “da onlardan biridir.Bakara suresi de bunun gibidir.

Müslüman şuurlu olmalıdır.

Tabiatta bulunan canlı,cansız her şey bizleri kendi özellikleriyle varlığı mükemmel olan Allah a yöneltmekte O na ulaşmanın önemini hatırlatmaktadır.

Akıl,bilgi nin kuşatıcılığına muhtaç!

Başta fen bilimleri olmak üzere öğrendiğimiz bilgileri hayatımıza yön vermek için değerlendirmeliyiz”.Dersler çok ben bunları anlamıyorum “gibi sudan bahanelerle okul vakitlerimizi boşa geçirmemeliyiz.

Arı bal yapmak için yüzlerce çiçeği dolaşır ,topladığı polenleri getirip peteğe yerleştirip bal olması için bekler.

Hemen büyümek isteriz.

Çocukluğu kabul etmeyiz ama görev ,sorumluluk olduğunda onlardan kaçma için bahaneler uydurmaktan da geri durmayız.Anne,babalar evlatlarını yetiştirmek için özen gösterip vazifeler vererek onları hayata hazırlar bu ayetler de Allah ta bizlere balarısı örneğini veriyor.

Cuma namazı sonun da hoca efendi” muhakkak ki Allah adaleti,ihsanı,akrabaya karşı cömert olmayı emreder,hayasızlığı ,kötülüğü ve zorbalığı yasaklar.İşte Allah aklınızı başınıza alasınız diye size öğüt veriyor (nahl suresi 68) “u okur.

Ne güzel bir nasihat.

Bal gibi tatlı deriz ya işte bu ayetler de buna benziyor.

Akıl yaşta değil baştadır.Eskiler “delice çocuk delice koca olur”derler aman ha aklınızı heba etmeyin her gün aklı bilgi ile besleyin onu sevgi ile taçlandırarak kendinize bağlayın.

Artık bu kadar bal dan bahsettikten sonra bal şerbeti içmek olmaz.

Anneler yavrularınıza bal şerbeti içirin,şifa olsun.