Kentlerin gelişmesinde, markalaşmasında, tanıtımında, kültürel ve sosyal anlamda büyümesine katkı sağlayan sivil toplum kuruluşları, toplumların hafızası, mihenk taşı ve kılcal damarlarıdır. Bu açıdan baktığımızda, geçtiğimiz hafta sonu RAMADA Otelinde gerçekleşen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) 4. Genel kurulu, son senelerde, son aylarda takip ettiğimiz en görkemli, en kapsamlı genel kurullarından biriydi diyebilirim rahatlıkla.

*

Lebalep doluydu ama sosyal mesafe ve maske kurallarına uyulmuştu Allah için. Uyulmuştu ama bu çok kimsenin umurunda değildi. Çünkü herkesin aklında-fikrinde, cevabını bir türlü bilemediği, bulamadığı kafasındaki soru şuydu, “İki sene iki aydır MÜSİAD’ın yolunu öğreten, en aktif, en yararlı sivil toplum kuruluşu haline getiren, etkinlikleri ile MÜSİAD’ın varlığını hissettiren Başkan Sami Kervancıoğlu başkanlığı bıraktı mı, bıraktırıldı mı?”

Salondaki isimleri, yaşananları gözlemleyince, bıraktırıldığına kanaat getirdim.  Şunu da biliyordum, Başkan Sami Kervancıoğlu’nun ailevi sağlık sorunları vardı. Bırakmasının gerçek sebebi buydu. Şu da bir gerçekti ki, iki yıl iki ay, bu işi başarıyla götürmüş, şehrimizi ve sanayi ile iş dünyasını başarı ile temsil etmişti. Tanıtmıştı Kahramanmaraş’ı… Ama neden bıraktı, neden ani kararla geri çekilme kararı verdi, seviyordu, üstelik de başarılıydı, yoksa altında başka bir neden mi gizliydi, şeklindeki sorular insanların kafasında gitti geldi ve kimse de net bir cevap bulamadı. Mantıklı tarafından...

Buraya kadar sorun yoktu.

*

Dün sabah kendisini aradım, “Çok mutluyum, çok huzurluyum. 2 yıldan fazla süredir şanımla şerefimle bu işi götürdüm, taşıdım. Yüzümüzü yere eğdirmedik, kendimize laf söyletmedik. Şehrimin ve sektörün tanıtımı noktasında elimden geleni yaptım, yeri geldi elimi taşın altına koydum. Sen de biliyorsun ki, ailede sağlık sorunları vardı, bu da bizi yoruyor ve zaman alıyordu. İsabetli bir karar verdiğime inanıyorum. Çıtayı hep yüksek tuttuk, istişareden, tanıtımdan geri kalmadık. Huzurlu, mutlu olmam bu yüzden!  Camiaya  hayırlı olsun!” demişti.

Haklıydı. Biz gazeteciler daha önceleri Kayabaşı’ndaki MÜSİAD’ın yolunu bilmezken, hiçbir eylemine, icraatına katılamaz iken, Başkan sayın  Sami Kervancıoğlu MÜSİAD’ı aldığı noktadan çok daha ilerilere taşımıştı. Ama her şeyin bir sonu vardı. Vardı ve hayat da devam ediyordu herkese ve her şeye rağmen.

Emekleri, harcadığı maddi manevi imkânlar ve zaman için kendisine teşekkür ettik.

*

Cumartesi günü, bırakacağına dair daha önceden bilgim olmasına rağmen haberi ilk giren, kamuoyuna duyuran, paylaşan MARASKİMLİK.COM’ tıklanma rekoru kırdı. Yeni başkanın da Serdar Salih Çiçekçi olacağını duyurarak…

Serdar Salih Çiçekçi’yi belki 25 senedir tanırım. Sanayi sitesinde, krom çelik sektörünün temsilcisi olan MASİAD’ın kurucu başkanı İKRA METAL sahibi, işadamı sayın Selahattin Çiçekçi’nin oğluydu. Nitekim genel kurudan önce aramış, tebrik etmiş, hayırlı olsun demiştim.

Rahatlıkla yazabilir, söyleyebilirim ki, krom çelik sektöründe ve iş dünyasında Selahattin Çiçekçi’yi en yakından ve en iyi tanıyanlardan biriyim. Teşkilatçı, aktif, ürünleri ve sattıklarıyla şehrimizi özellikle Ortadoğu ülkelerinde tanıtan, taşıyan bir isimdi.

Oğlu, yani çiçeği burnundaki MÜSİAD Başkanı sayın Serdar Salih Çiçekçi, ‘Besmele ile helal süt ve helal lokmayla İslami ve insani değerlerle yetişen bir genç adam!’ denilir ve tanınır.

Kendisini de tanıdığım için, cumartesi geceki genele kuruldaki izlenimlerimle birleştirdiğimde, artık MÜSİAD’ın emin ellerde olduğu kanaatine vardım herkes gibi.

*

Konuşmaları bir tarafa bırakıyorum. Yazıyı uzatmak istemesem de, bir çift lafım da GENÇ MÜSİAD Başkanlığına getirilen sevgili Samet Beşen için. Sanayi ve iş dünyasının sevilen, sempatik ismi, basın dostu ve gönül adamı sayın Mehmet Beşen’in oğlu. Kendini yetiştirmiş, ahlakı, sağlam karakteri ile bu göreve en layık kişi diyebileceğim, ‘otu çek köküne bak!’ şeklinde tanımlayabileceğim düzgün isim sevgili Samet Beşen, gençliğini, işinden kalan zamanını, heyecanını ve birikimini Genç Müsiad için harcayacak.

İsabetli bir seçim diyebilirim ve ona kefilim.

*

Velhasılı kelam, özetleyecek olursam, MÜSİAD Genel Kurulu, son senelerde gördüğüm, katıldığın en görkemli, en kapsamlı ve katılımlı bir genel kurul olarak tarihe geçecek.

O bakımdan, iki yıl iki ay sektöre ve MÜSİAD’ın kurumsal kimlik kazanmasına emek ve gönül veren, katkı sağlayan Sami Kervancıoğlu’na geçmiş hizmetleri için teşekkür ederken, yine çiçeği burnundaki başkan, isabetli karar diyebileceğim sayın Serdar Salih Çiçekçi ve Samet Beşen’e de hayırlı olsun dilek ve temennilerimi gönderiyorum.

Kalbimiz, gönlümüz onlarla olacak! Rab’bim utandırmasın!