Kitapların dünyasına girmek baht işidir.Kapalı duran kapılar açmak sayfalar içine sığdırılan hayat membaından içmek ise nasib.

Murat Arslan tarafından yazılan MANZUN HİSSELİ KISSALAR kitabı beni yıllar öncesine götürdü.Tercüman gazetesinde yayınlanan manzum destanları ,Türkiye gazetesindeki peygamber kıssalarını hatırlattı.Ölçüyle yazılan manzum metinleri ezberler yeri geldikçe okur dururdum.Ahlaki hayatımıza yön veren nice mısraları hala hatırlarım.

“Yaşayan herkesin şans güneşi varmış

Ömründe bir ya da iki kez doğarmış

Doğarken görmeyen güneşi şafakta

Hüsranla görürmüş batarken ufukta

Dirayetli kişi sezermiş fırsatı

Yakalarmış uçan kanatlı kıratı” (sh.193)

İşte hemen siz de bu satırların içine girebiliyor yazarın duygu dünyasına yoldaş olabiliyorsunuz.

Önsözle başlayan kitap,saadet asrından sahneler,olgun halifeler döneminden tablolar,yaşanmış olaylardan seçmeler,menkıbeler,fıkra ve hikayeler ,eğitici hayvan hikayeleri başlıkları altında kaleme alınmış.

Murat Arslan geçmişten günümüze bir geleneği canlandırırken bu günün kelimelerini de kullanmakta dilin yaşadığını hatırlatmaktadır.

“Halkı hoşnut etmek varılmaz gayedir

İlk günden tükenmek sanal sermayedir” (sh.173) mısralarında geçen sanal sermaye BİTCOİN mi acaba?

Anlatım yolu olarak öznel,düz ,doğrudan,dolaylı metotları kullanan yazar biçim olarak öyküleme üzerinde yoğunlaşmış ,açık ,duru,doğal,akıcı ve sürükleyici tarzda kitabını kaleme almış,

HİSSELİ KISSALAR kitabı kültür dünyamızda kalıcı bir yere sahip olacaktır çünkü eser süzülüp gelen hakikatleri bu gün yeniden canlandırmakta atan kalbin sıcaklığı okuyuşta hissedilmektedir.

“Herkes düşebilir gerekmez ahu vah

Zira düşmez kalkmaz bir ALLAH tır ALLAH”

Kutlu olsun!