Dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz, zayıflamak için her sabah limonlu su içilmesini tavsiye ediyor.

Prof. Dr. Canan Karatay, çocukluğundan beri limonlu su içtiğini açıklıyor.

Amerikan Kanser Derneği, kanser hastalarına bağırsak hareketlerini tetiklemesi için sıcak limonlu su içmelerini öneriyor.

Bir kısım uzmanlarda, uyandığımızda nasıl yüzümüzü yıkıyorsak içimizi de doğal yollarla temizlemenin yolunun, sabahları aç karnına limonlu su içmek olduğunu belirtiyorlar.

Ama illede temiz ve ılık su... Çok sıcak ve soğuk su tavsiye edilmiyor. Aslında benim de yıllardır sabahları vazgeçemediğim tatlı alışkanlığımdır limonlu su içmek...

İşte kahvaltı öncesi limonlu suyun  mucizevi faydaları:

İyi bir bağırsak, bağışıklık sistemimiz açısından oldukça önemlidir. Bağırsak sağlığı iyi olduğunda vücut direnci de yükselecektir. Her sabah içilen ılık limonlu su kolon temizliğine yardımcı olmaktadır.

Limon,C vitamini ve antioksidanlarla doludur.

Güçlü bir antioksidan kaynağı olan limon suyu cildimizdeki lekelerden kısa sürede kurtulmamıza yardımcı olur.

Kırışıklıkların kısa süre içerisinde iyileşmesini sağlar.

Limon suyu karaciğerin üst seviyesinde çalışmasına yardımcı olur. Enzim fonksiyonunu artırarak toksinleri temizlemenin yanı sıra, limonlarda bulunan sitrik asit de zararlı bakterileri yok etmeye yardımcı olu

Günde 1 bardak tüketilen limonlu su, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. İçerisinde yer alan yüksek miktarda C vitamini ve antioksidanlar grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmanıza yardımcı olur.

Diyet yaparak kilo vermenin yolu da limon suyu... Metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olan limonlar, açlık kusurlarını azaltma etkisine sahip pektin lifi de içerir.

Tabi ki her şeyin fazlası zarar... Kaş yapayım derken göz çıkarmakta var. Yine de araştırıp, uzman desteğinde limonlu suyun keyfini çıkarmak en iyisi...