Kıymetli okuyucularımız zaman zaman bu köşeden sizlerle hasbihal ediyoruz. Bu hasbihalimize imkân tanıyan Kahramanmaraş MANŞET gazetesine şükranlarımı arz ediyorum.

Şimdi bize soruyorlar: MHP ne (yapmak) istiyor? MHP, niye böyle yapıyor? MHP, böyle yaparsa yanıp bitip kül olacak, yarım asra yaklaşan siyasi varlığı sona erecek falan diyorlar.

Her zaman söyledik, yine söylüyoruz. MHP; siyaseti KENDİSİ için değil, ÜLKESİ için yapıyor. Gazi Mustafa Kemal “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” dememiş miydi? MHP, bu çerçevede uzun soluklu, samimi ve sahici siyaset yapmaktadır.

Madem hasbihal ediyoruz biraz empati yapalım. İttifak olursa MHP kaybedermiş! Öyle diyorlar. Her fikre saygımız var. Diyelim ki ittifak olmadı, MHP kazandı ama ülkemiz (maazallah) kaybetti! Empati yapıyoruz ya bu durumda MHP kazanmış mı olacaktır? MHP, milletimizin kaybedeceği hiçbir ittifakta olmamıştır ve asla olmayacaktır.

Biz geçmişte Milletimize kurulan oyunların tamamını bozduk, bundan sonra da bozmaya devam edeceğiz. 2002’de; MHP’yi koalisyondan atmak isteyenleri ‘sandığa götürerek’ oyunun dışına attı mı, attı. Sayın GÜL’ün Cumhurbaşkanlığı seçiminde MHP Grubu TBMM’ye girerek ‘kaos isteyenlerin oyununu’ bozdu mu, bozdu. 7 Haziran’da MHP’yi bölücü terör örgütü ile aynı safta görmek isteyenlere, siz serbestsiniz ancak MHP ‘ittifakınızda’ yer almayacaktır dedi mi, dedi. PKK ve FETÖ’ye karşı başından beri ilkeli ve en sert tutumu gösterdi mi, gösterdi.

Aziz okuyucularım sizlere tekrar soruyorum: Peki, bunların hangisi yanlıştı-r? MHP, bu hamlelerin hangisini kendi ikbal ve çıkarı için yapmıştır? El cevap hiç birisini. Çünkü MHP Genel Başkanı, ahlaki ve siyasi defosu olmayan erdem ve dürüstlük abidesi bilge bir liderdir. Çünkü MHP, ‘önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ demektedir.

Sayın Mahir ÜNAL Bey, Genel Başkanımızın ‘millî ittifak’ önerisini aynı zamanda ‘yerli ittifak’ olarak niteledi. Bu öneri hem yerli, hem de millî bir ittifak çabasıdır. Yerli olanlar olabilir ancak millî olmayanlar bizim ittifakımız dışındadır. İttifakımız milletimizle, milletimiz içindir.

Öte yandan ‘millî ittifak’ önerisi Genel Başkanımızın vurguladığı gibi sadece bir seçimlik siyasi bir işbirliği olmaktan ötelere taşınabilir. Türkiye’nin 2023 ve 2071 vizyon ve misyonuna uygun olarak; milletimizin, devletimizin tamamına şamil olabilir. Bunun değerlendirmesi şüphesiz Ak Parti tarafına aittir.

Bu ittifaktan kendimiz ve Partimiz adına herhangi bir makam ve mansıp beklentimiz yoktur asla da olmayacaktır. Ancak yukarıda zikrettiğim vizyon ve misyon hedefleniyorsa Hükümetimiz, özellikle devlet işlerinde; hamiyetli, liyakatli, dürüst, vatansever, millî unsurları korumalı ve gözetmelidir. 15 Temmuz’da; Pensilvanya’daki ‘çeri başının, çerileri’ başımıza büyük bir gaile açmış, bu ihanet milletine ve devletine yürekten bağlı vatandaşlarımız ve devlet görevlileri sayesinde bertaraf edilmiştir.

SON SÖZ: “Emaneti mutlaka ehline veriniz” (Nisa/58)