Geçtiğimiz hafta partimiz büyük kongresini yaptı. Kongremizin ana teması "Milli Duruş, Şühedaya Vefa, Millete Beka" olarak tespit edilmişti. 18 Mart Çanakkale Zaferiyle birlikte iki kutlamayı beraber yaptık.

MHP bugüne kadar MİLLETİMİZE verdiği her sözü tutmuştur. Böylesine şerefli ve büyük bir camianın ferdi olmaktan iftihar ederiz. MHP; temiz siyasetin, ilkeli duruşun, kendim için değil ülkem ve milletim için varım diyenlerin adresidir. Böyle olmaya ve bu yolda yürümeye de devam edecektir.

Politikayı, Millete Hizmet yerine kendi beklentileri ve hırsları için araç olarak gören kişilerin soluğu bizimle maraton koşmaya yetmez. Ben varsam her şey var, ben yoksam cihan yansa umurumda olmaz diyen bir anlayışla bizim kazanımız kaynamaz.

Rakibim kaybetsin, ben kazanayım da ne olursa olsun demek; bir kısım bahtsızların “Edirne’ye ENVER gireceğine, Bulgar girsin” söylemine benzer. Biz asla bu bahtsızlar gibi olamayız. MHP ve ülkücüler her zaman ihanete ve hıyanet dur demiş, milletine asla yüz çevirmemiştir. Bundan sonra da, ÜÇ HİLAL’in altında aynı kararlılıkla yoluna devam edecektir.

Kongremize, partililerimiz ve vatandaşlarımızın gösterdiği namütenahi teveccüh hepimizi duygulandırdı. Türk Milleti, MHP’nin kendisine karşı gösterdiği vefaya büyük bir alicenaplıkla karşılık verdi ve desteğimiz sizinle dedi. Hakeza görsel ve yazılı medyanın da odağında MHP Kongresi vardı. Göğsümüz kabardı, iftihar ettik.

Bundan sonra seçimlere odaklanacağız. 2019’da önce mahalli idareler seçimleri, ardından Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri yapılacak. Önümüzde mahalli idareler seçimleri için, tam bir yıllık bir süre kalmıştır. Biz biliyoruz ki; Türkiye’de iktidar olmanın yolu mahalli idareler seçimlerinde başarılı olmaktan geçer. Mevcut belediyelerimizi koruyarak, daha çok mahalli idareye ÜÇ HİLAL bayrağını asmak için gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız

Televizyonlardan, basından şehitlerimizin vasiyetlerini dinliyor ve okuyorsunuz. Kahraman gazilerimizin destansı mücadelesini göğsünüz kabararak izliyorsunuz. Hepimiz onlarla iftihar ediyoruz. Bizim şehitlere ve gazilerimize sözümüz var: Şühedaya vefa olmayan yerde biz yokuz ve olmayacağız. Milletin bekasına saygı duymayanlarla iki cihanda da bir ve birlikte olmayacağız.

Bu vesileyle Kongremizin ülkemize, milletimize ve partimize hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Ben bu kongrede MYK üyeliğine seçilmedim, Sayın Genel Başkanımızın takdirleridir. Bu tür görevler aynı zamanda bir nöbet, bayrak değişimidir. Biz makamla, unvanla ülkücü olmuş insanlar değiliz. ÜLKÜCÜLÜĞÜMÜZ bütün sıfatlarımızın önünde yer almıştır, bundan sonra da öyle olmaya devam edecektir. Partimizin bir neferi olarak samimiyet ve sadakatle ÜÇ HİLALİN başarısı için duruşumuz çelikleşecek, gayretimiz daha da artacaktır.

25. Dönem Milletvekilimiz çok değerli kardeşim Sefer AYCAN hocam ile Abdullah Bahadır ALPEREN kardeşim MHP MYK Üyeliğine seçilmişlerdir. Kendilerini tebrik ediyor, davamıza hayırlı hizmetlerde bulunacaklarına yürekten inanıyorum.

Son Sözümüz Genel Başkanımızın sözüdür: “Adımız bir, anımız bir, acımız bir. Biz büyük bir aileyiz. Kuzeyden güneye, doğudan batıya; tek bilek tek yüreğiz. Biz Türkiye'yiz.”