Birkaç gün önce; bir internet sitesinde bir haber dikkatimi çekti. Birlik beraberlik mesajlarının verildiği bir dönemde fitne ve şer odaklarından beslenen bir yayın kuruluşu Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği bir değere dil uzatıyor onun yerel uzantısı bir internet sitesi de buna çanak tutuyor.

Bu değerli isim Celalettin Güvenç. Kahramanmaraş’ın gördüğü en mütavazi, en ulaşılabilir, her zaman halk içinde olan bir siyasetçisine yapılan bu saldırı beni fazlasıyla üzdü. Yıllarını gerek valiliği zamanında , gerekse belediye başkanlığı zamanında vatana, millete hizmet için harcamış, şimdi İçişleri Komisyonu Başkanı ve Milletvekili olarak Kahramanmaraş’a ve Türkiye’ye hizmet etmeye devam eden siyasetin bu değerli ismine yapılan haksızlık karşısında bir şeyler yazma gereği duydum.

Türkiye’nin gelişmesi, kalkınması için çalışan bu değerli isim emin olun, Helete için yapılan toplantıya davete de icabet eder, mahallenizde bir problem varsa onun için de gelir halkın yanında olur. Bu birçok defa gördüğüm bir durum. Yayınlarıma da bir çok kereler katılmış, halkın sorularını yanıtlamış, sorunlarına çözüm aramış bir isim. Güvenç kadar halkla içiçe, bu kadar samimi bir milletvekili daha önce pek görmedik.

Kahramanmaraş; en değerlisi olan insan kaynağına ki özellikle de yetişmiş kalibrasyonu yüksek insan kaynağına sahip çıkmalı. Dünyanın yeniden dizayn edildiği haritaların değiştiği bir yüzyılda çok daha değerli bu kaynak. Siyasi görüşü , ilçesi , mahallesi , sokağı farklı olabilir ama netice olarak KAHRAMANMARAS’lı . Bizden, bizim topraklarımızdan biri. Ayrıca önemli bir noktaya değinmeden geçemeceğim; 15 Temmuz hain darbe girişiminin olduğu gece Deka Medya Grup olarak haberleri halkımıza ulaştırırken, Radyo Fresh aracılığı ile halkımızı bilgilendirip şehrin önemli isimlerini yayına aldık. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’tan Milletvekili Uğur Dilipak’a, Mahir Ünal’dan kanaat önderlerine kadar bir çok değerli ismi halkımızla buluşturduk. Bu önemli isimlerden biri de Celalettin Güvenç’ti. 15 Temmuz gecesi 2 kere görüştüğümüz, darbe girişimini haber alır almaz meclise koşmuş ve meclis bombalanırken orada bulunan bir ismin böyle mesnetsiz, yeri olmayan suçlamalara maruz kalması ne kadar vahim.

Seçim satına girdiğimiz şu dönemde böyle kirli oyunlarla yıpratılmaya çalışılan değerlerimize sahip çıkalım tıpkı onların bu şehre sahip çıktığı gibi. Şahsi menfaatleri için bu şehre, bu şehrin yetiştirdiği değerli insanlara zarar vermeye çalışanlara izin vermeyelim. Seçilmişlere ve hizmet edenlere boynumuz kıldan ince. Geçmişi başarılarla dolu gelecekte de ümit vaat eden şehrimize de değer katacak bu kişilerin sol görüşlü , ülkemizi ve şehrimizi düşünmeyen yayın organlarının yaptığı haberlerle yıpratılmaya çalışılmasına izin verilmemeli bu tarz yanlı haberlere itibar edilmemeli. Halkın teveccühü ile milletvekili olmuş ve görevini layığıyla yapan bu değerli isimlere sahip çıkmalı. Çünkü böyle değerler kolay yetişmiyor…

24 Haziran seçimlerinin Türkiye ve Kahramanmaraş için hayırlı olmasını diliyor. Hangi partiden olursa olsun, hak ettiği koltuğu sadece bedeni ile değil de, ruhu , vicdanı, beyni ile dolduracak isimlerin aday olarak gösterilmesini temenni ediyor , saygılar sunuyorum…