Mesut Özil, Almanların gözünde bir zamanlar kahramandı. Almanya’nın 2014 Dünya Kupası’nı kazanmasında büyük pay sahibi olan futbolculardan biriydi...

Özil, 15 Ekim 1988'de Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde doğdu. Ailesi 1970'li yıllarda Almanya'ya yerleşen gurbetçilerdendi.Futbol kültürünü Alman ekolundan aldı.Türk asıllı, Alman yıldız diye başarıdan başarıya koştu.

Şimdi ise ırkçı Almanlar tarafından adeta linç ediliyor.Almanya’nın Dünya Kupası’ndaki başarısız performansından sonra Özil özellikle günah keçisi haline geldi.Kendisi ve ailesi telefonla ve mesajlarla tehtid ediliyor.

Nereden nereye... İşin garibi bir zamanlar Alman Milli Takımının formasını giydiği için ülkemizde de eleştirilen bir oyuncuydu Mesut Özil...

Aslında yaşananlar sadece Mesut Özil’in sorunu değil...Almanya’da son yıllarda artan İslamafobi, Türkofobi ve Irkçılık bu ülkede yaşayan 3 milyon 200 bin Türk kökenli göçmeni zora sokuyor.

30 Ekim 1961 tarihinden bu yana Alman ekonomisinin işgücünü karşılayan Türkler ve diğer göçmen halklar şimdi istenmeyen toplumlar haline geldi.Tabi bunda en büyük etken ,Avrupa’nın yaşadığı ekonomik krizler;işsizlik, ırkçılığı körüklüyor.

2009 yılındaki Almanya seyahatimde, belleğime kazınan bir anı aklıma geldi.Almanya’nın Erfurt kentinde iş yeri bulunan Maraşlı dönerci Hasan Usta’nın sözleri yeniden kulaklarımda çınlandı. ‘Dazlaklar yüzünden,param olduğu halde iyi bir arabaya binmeye ve lüks bir evde oturmaya korkuyorum.’

Bir de farklı bir açıdan yaklaşacağım.İki ülkeyi mercek altına almak istiyorum ...Almanya ve Avusturya...Bu ülkelerin ortak özelliği, Cermen ırkından olmaları...Hitler, Avusturya’da doğmuş;Almanya ve dünyayı etkilemiştir.

Türk karşıtlığındaki buluşmaları da genlerinden geliyor galiba...Çok görmemek lazım.