Acısıyla tatlısıyla bir yılı geride bıraktık. Koca bir 365 gün... Sanki hiç yaşanmamış gibi geçti, gitti. Kimine göre de deldi geçti.

1 yaş daha geride kaldı.Bir yaş daha yaşlandık. Ne garip değil mi? Zamanın acımasız hızına yetişemiyoruz.

2019 yılına merhaba derken yeni bir yıl içimizde kıpır kıpır bir umut... Sağlıklı düşündüğümüzde; umutsuz hayatın bir anlamı olmuyor; yeni yılda da gerekli.

Umudumuz olmazsa, yeni yıl “yeni” değil, “yine bir yıl” olur!

Sanatçı-Yazar Füsun Önal'ın güzel bir sözü var: ”Bugün başımıza gelenler dün düşündüklerimiz, yarın başımıza geleceklerse bugün düşünmekte olduklarımızdır. ”Her şey bir yana, yaşama dört elle sarılıp, pozitif bakmakta her zaman yarar vardır. Olumsuzluklara da Hazreti Mevlana'nın dilinden seslenelim:'Dün dünde kaldı cancağızım,bugün yeni şeyler konuşma zamanı.'

Bir yıl nasıl geçti diye şöyle bir geriye baktığımda; ülkemizde yaşanan en büyük olumsuzluğu ekonomide hissettik. Ekonominin, insan yaşamının en belirleyici unsuru olduğunu bir kez daha anladık.

Krizin artçı sarsıntılarını da millet olarak halen atlatamadık. Allah'tan alınan tedbirler bir nebzede olsa insanları rahatlattı. Döviz ve altın cephesindeki düşüşler, piyasalara olumlu yansıdı. Arkadan gelen ÖTV ve KDV indirimleri ile piyasalar moral buldu. Yeri gelmişken imar barışının ve ÖTV -KDV indirimlerinin uzatılmasını oldukça olumlu buluyorum.İnşallah,enflasyon ve faizlerin düşüsünü de görürüz.

Yaşanan ekonomik sorunlardan Maraş’ta nasibini aldı.Ekonomik krizden, vatandaşlarla birlikte sanayicilerimiz olsun esnaflarımız olsun büyük darbe aldı.İşçi çıkarmalar ile birlikte kepeng kapatmalar yaşandı,yaşanıyor.

Şehrimize yapılan yatırımlar da aksadı.Kayseri yolu,hava limanı.hal kavşağı,kuzey çevre yolu bitirilemedi.Hızlı tren ile ilgili bir adım atılamadı.

Yine de her şeye rağmen umudumuzu kaybetmeden önümüze ve geleceğe bakmakta yarar var.

Önemli olan biten bir yılın ardından eksiklerimizin nedenlerini görebilmek ve çözüm üretebilmek...

Merhaba 2019... Sağlık ve huzur dolu yeni bir yıl...