Bugün 21.yüzyılın 18. yılının ilk günü... 2018 yılını yeni umutlar ,yeni hayallerle karşılıyoruz.

Acısıyla,tatlısıyla bir yılı geride bıraktık. 2017 yılı Türkiye'de ve dünyada önemli olaylara ve gelişmelere sahne oldu.

2017 yılında Türkiye gündemine damga vuran olaylar denince aklımıza önce şunlar geliyor...

Yeni umutlarla ve hayallerle başlanan 2017 yılının daha ilk saatlerinde acı haber İstanbul’dan geldi. Ünlü gece kulübü Reina saldırsında 39 kişi katledildi.Reina saldırganı daha sonra başarılı bir opreasyonla yakalandı.

Nisan ayında da Türkiye başkanlık sistemiyle tanıştı. Türkiye Cumhuriyeti'nin 30 Ekim 1923'te kurulan ilk hükümetinden bu yana uygulanan 'Cumhurbaşkanı-Başbakan ve Bakanlar Kurulu' şeklindeki parlamenter sistem, 94 yıl sonra 16 Nisan 2017’de yapılan referandumla 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' olarak adlandırılan başkanlık sistemiyle değiştirildi.

Eylül ayında TEOG sınavı kaldırıldı . TEOG’un yerine Eğitim Bölgesi ve Mahalli Yerleştirme Sistemi getirildi.

Aralık ayında Türkiye’nin Kudüs girişimleri dünya gündemine oturdu. İslam İşbirliği Teşkilatı’nda ve BM Genel Kurulu’nda Türkiye rüzgarları esti. İslam dünyası için "kırmızı çizgi" olarak görülen Kudüs olağanüstü gündemiyle İstanbul'da toplandı. Arkasından BM Genel Kurulu'na sunulan karar tasarısı, Türkiye ve Yemen'in talebiyle gerçekleştilen acil özel oturumdaki oylamaya katılan ülkelerin 128'inin lehteki oyuyla kabul edildi.

2017 yılında Orta Doğu’da değişim olmadı. Ölüm, kan ve gözyaşı Ortadoğu halklarının değişmez kaderi oldu.

Geçtiğimiz yılda bizim için özlenen güzel bir gelişme oldu... Bir ilke imza atıldı; terörle mücadelede tarihi başarı yakalandı. Türk Silahlı Kuvvetleri ve İçişleri Bakanlığı işbirliği ile terör örgütlerine göz açtırılmıyor; Türk halkının birinci önceliği artık terör değil...

Yeni bir yıla girdik. Geride bıraktığımız yıl içerisinde yaşadıklarımızı değerlendirmek için önümüzde epey zaman var. İyimser olmaktan başka çaremiz yok.Yeni yıllar, yeni umutları da beraberinde getirsin istiyoruz.

Milli birlik ve beraberlik içinde daha güçlü,daha huzurlu ve mutlu Türkiye hepimizin özlemi...