Salı günü evlerimize yeni bir tarihi dizi konuk olacak. Mehmed Bir Cihan Fatihi... Fatih Sultan Mehmed karakterini Kenan İmirzalıoğlu canlandırıyor.

Muhteşem Yüzyıl ile başlayıp, Diriliş, Payitaht Abdülhamid, Mehmetçik Kut’ül Amare gibi dizilerle devam eden tarihe dönüş öyküleri Türk halkı tarafından ilgi ile takip ediliyor.

Dizilerin diğer önemli katkısı da öğrencilerdeki tarih merakını kamçılaması oldu. Osmanlı Tarihi ile ilgili kitapların satışında da büyük bir artış gözleniyor.

Ne kadar eleştirsek de tarihi film ve dizilerin bu kadar ilgi görmesinde Muhteşem Yüzyıl dizisi bir milat oldu. Tarihi filmlerin unutulmaz oyunusu Cüneyt Arkın bunu çok güzel dile getiriyor:’ Muhteşem Yüzyıl’ı eleştiriyorum ama bu diziyle tarihin kapısı açıldı. İnsanlar tarihi merak etmeye başladılar. Ben de Anadolu’nun neresine gitsem bana iyi ki bu filmleri çekmişsin biz tarihi bu filmlerle sevdik diyorlar. Öyle ya da böyle bir millete tarih merakının gelmesi bu dizilerin getirdiği yararlardır’.

Eskiye oranla daha fazla tarihi dizilerimiz var. Bunlar önemli reytingler alıyor. Büyük prodüksiyonlarla çekilen film ve diziler dünyanın çeşitli ülkelerinde izleniyor. Popüler dizilerimiz yaklaşık 100 ülkede takip ediliyor.

Tarihi filmler ve diziler ata sporlarımıza olan ilgiyi de artırdı. Özellikle okçuluk... "Diriliş Ertuğrul" dizisindeki okçuluk sahnelerini gören gençler bu sporu yapmaya başladılar.

Bizler çocukluğumuzda ,gençliğimda tarihi hep ezberledik fakat tarihin ruhuna giremedik. Soğuk ders kitaplarında okuduğumuz karakterler şimdi dizi ve filmler sayesinde ete kemiğe büründü. Artık tarih son birkaç yıldır hiç olmadığı kadar popüler…T arih, günlük hayatımızda insanlarla daha çok konuştuğumuz bir konu oldu.

Yeni bir tarihi dizi ile buluşacağız... Salı günü’ Mehmed Bir Cihan Fatihi’ dizisi ile tanışıyoruz. Fragmanı çok etkileyiciydi... Herkes gibi bende merakla yayın saatini bekliyorum...