Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, hala etkisini göstermeye devam ediyor. Virüsün ilk çıktığı günden bu yana büyük bir başarı ortaya koyan devlet yöneticileri, koronavirüsün ülkemizde seyrinin değişmesiyle beraber 1 Haziran'da normalleşme sürecini başlattı. Bu süreçte bir çok kişi rehavete kapılırken uzmanlarda koronavirüsün hayatımızda hala var olduğunu, dikkatli olmamız gerektiğini sık sık hatırlatıyor.

Hükümet başta belirli illerde daha sonra ise tüm Türkiye'de maskesiz dışarı çıkmaya yasak getirerek virüsün yayılımını azaltmak adına önemli bir adım atmıştı. Bu yasağa uymayanlara ise 900 TL para cezası verilecek olması insanları maske takmaya teşvik ediyor. Bu anlamda vatandaşlar da ceza yememek için tek kullanımlık maskeleri günlerce hatta haftalarca kullanabiliyor. Uzman kişiler ise bu konuda vatandaşlara kullanılan maskelerin çok fazla bekletilmeden çöpe atılmasının sağlık açısından önemli olduğunu vurgularken, daha sonrada kullanırım düşüncesiyle ceplere koyulan ve birçok kez elle temas edilen maskelerin virüsü yaymada kötü sonuçlar doğurabileceğini söylüyor.

Günlerce kullanılan maskelerin koronavirüsün yayılmasında etkisi olmaması için lütfen maskelerimizde değişiklik yapalım. Hükümetin maske fiyatlarına el koymasıyla 1 lira gibi ucuz bir meblağdan satılan maskeleri değiştirelim, böylece kendi ve başkalarının sağlığını koruyalım.

Kalın sağlıcakla...