Okuma çabalarına farklı eserlerle devam ediyorum.

Kitapların mevsimi vardır her kitap kendi mevsim aralığında okunursa murat hasıl olur. Yaz için daha ziyade anı, günlük, tarihi eserleri tercih ederim. Çünkü bu tür eserlerin dili anlatım biçimleri içi ferahtır.

Posta kutumu ehli biliyor.

Kitap sevgisi birden oluşmadı. Otuz yıldır aksatmadan okuyor ve yazıyorum daha da yapılacak onlarca iş bitirilmesi gereken projeler bekliyor.

Büyüyen Ay yayınlarının daha önceden beş kitabını almış onlardan bahsetmiştim.

Yeni üç kitap yayınlanan Büyüyen Ay yayınları editörü Sayın Mustafa Kirenci üç kitap daha göndermek lütfünde bulunmuş.

1- Süheyli’den Duyulmadık Hikâyeler

Birinci kitap bu adı taşıyor Osmanlı kültürel coğrafyasında bilinen bu kitap günümüz Türkçesine İlknur Kirenci tarafından aktarılmış. Kitabın sonuna orijinal kitaptan bir kça sayfa da konulmuş. Süheyli 1562-1630 yılları arasında yaşamış bir yazarımızdır. Eser baştan sona okunma durumu olduğunda bizlere İslam dünyasının kültürel irfani boyutunun hangi olgularla şekillendiğini gösterir. Kitaptan yararlanmak için Kuran’ı Kerim başta olmak üzere dini eserlerden de haberdar olmak gerekiyor.

2-Pendname, Diyarbakırlı Ahmet Mürşiti adlı eser, M. Sait Mernutlu tarafından hazırlanmış.

Ögut tarzının adı olan Pendname Attar tarafından işlendiği kadar Ahmet Mürşiti’nin de kaleminde kelimelere dökülmüş eser sosyo-psikolojik insan davranışlarını ele alıp incelediği için ilgi çekeceğe benziyor.

3-Kitap, Necib Asım. 1861-1935 yılları arasında yaşayan Necib Asım her okurun merak ettiği kitap olgusunu kendisine konu edinerek eserini kaleme almış. Ali Yıldız tarafından günümüz Türkçesine kazandırılan eser mukaddime ile başlıyor kitap, yazı, elifba, malzemei tahririye, yazma eserler, kitap meraklıları, kitapçılık, imza, mühür, kitapların sonu gibi alt başlıkları taşıyor.

Kitabın ne olduğu kadar nasıl olması gerektiğini de görme fırsatımız oluyor bu kitapla. Hangi kitapları okumalı bahsi de yer alıyor eser de o yıllardan bu yana nelerin değiştiğini görmek adına önemli.

Elektronik kitap devrine ulaştık.

Ekranda yer alan kitapların formatı nasıl değişti onunla birlikte onlarca değişimde geldi. E kitap için hangi ciltçiye gitmeli acaba?

Büyüyen Ay’ın daha farklı alanlarda kitaplarla yolumuz aydınlatacağına inanıyorum.