Kuranı Kerimin 102.suresi olan Tekasür Suresi Mekke de indirilmiştir ve 8 ayettir.

Surenin diğer adı “Makbure”dir.Tekasür kelimesi” çoklukla övünme,çokluk yarışı”gibi manalara gelir.İnsanoğlu kendi edindiği eşya ile övünmeyi sever bazıları da bunu kendince üstünlük özelliği olarak kullanır.

Dinimiz hayatı normal düzlem de değerlendirir.İnsan hayatı için  vazgeçilmez olan tabii ihtiyaçların helal yoldan elde edilmesi Müslüman için elzemdir.Sınırları çizilen bir hayattır müslümanın hayatı bu da farz,vacib,sünnet,müstehab,mübah kavramlarıyla teşvik edilir haram,mekruh,müfsit kavramlarıyla da firenlenir.

İnsanoğlu terbiye edilmelidir.

Eğitim ve öğretimle şekillenen insan, duygu ve düşünceleriyle kamil hale getirilmeye çalışılır amaç Allah a kulluk insanlara hizmettir.

Hayat Allah'ın sırlı yollarından biridir.

Başkalarına muhtaç olmamak için bir ömür boyu çalışmalıyız.Çok değişik ihtiyaçlarımız olduğunun farkına varmamız şart.Okul hayatını takip eden çalışma günleri için baştan doğru bir yol tutmak gerek yoksa insan çok büyük kayıblarla karşılaşabilir.

Zenginlik arzu edilir çünkü insan maddi ve manevi birikimleriyle hayatı yaşar.Fakirlik insanı utandırır.Çok çalışmalı zamanın kıymeti bilinerek fakirliği yenmenin yolu bulunmalıdır.

Müslüman zekatla,hacla,sadaka ile maddi varlığını terbiye eder.İslam dini insanı insanın kurdu yapmaz o nu kendi haline bırakmaz.Maddi hayatın yıkıcı gücü ilahi manevralarla doğru yola getirilerek mal,mülk insanın tekamülünde bir basamak olarak kullanılır.

İnsan kendi özüne döndükçe orada Esmayı Hüsnanın izlerini görecek öğüt ve nasihatın kendi hayatı için ne kadar önemli işlev gördüğünün ayırımını da idrak edebilecektir.

İman inanç temeli üzerine inşa edilen bir kuledir hepimiz her gün kendi varlığımızı inşa eder yarınları da bu günden hazırlarız.İmtihan dünyasının sırlarıyla Allaha doğru gideriz.Yaşadığımız günler sanki önemsiz gibi anlaşılabilir bu sakın sizi aldatmasın çünkü insan hayatı bazen çıkmazlara girer işte bu gibi vakitlerde mutlaka Allaha sığınmalı büyüklerimizin yaptığı gibi elimize tesbih alarak Allahın güzel isimleriyle kendi gönlümüze dönmeliyiz.

Etrafımız bulunan insanların lüzumsuz işlerinden kendimizi korumak için devamlı kendi işimizle meşgul olmanın önemi de hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız.

Sağlıcakla kalın yavrularım.!