1970’li yılların kalabalık kadrolu,unutulmaz filmlerinin usta oyuncusu Münir Özkul 92 yaşında...

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Özkul, 15 ağustos 1925, İstanbul doğumlu...

200’den fazla filmle milyonların gönlünde taht kurdu... Bu filmlerin büyük kısmında Adile Naşit'le beraber, Türk sinemasının unutulmaz ikililerinden birini oluşturmuştu.

70'li yıllarda, Ertem Eğilmez imzalı filmlerde unutulmaz rollere hayat veren, ağlatan duygusal replikleri o etkileyici sesiyle Türk izleyicisinin hafızasına kazıyan Özkul, "Neşeli Günler", "Mavi Boncuk", "Aile Şerefi", "Gırgıriye" serileri, "Gülen Gözler" ve "Bizim Aile" gibi filmlerle karakter oyunculuğundaki ustalığını ortaya koydu.

Hababam Sınıfı serisinde Kel Mahmut ve Bizim Aile filmindeki Yaşar Usta karakteri sinema severlerin hala hafızalarında...

Kariyeri boyunca 200'den fazla filmde rol alan Özkul, Sev Kardeşim filmindeki oyunuyla 1972 Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Erkek Karakter Oyuncu seçildi. Bizim Aile filmindeki Yaşar Usta rolüyle de 1977 Azerbaycan Film Festivali'nde özel ödül kazandı. Özkul'a 1998 yılında Kültür Bakanlığı tarafından Devlet Sanatçısı unvanı verildi..

Yeşilçam’ın çınarı Münir Usta, 6 yıldır cihazlara bağlı olarak yaşıyor. Şimdiye kadar ne gözünü açabildi, ne de konuşabildi. Parmağını bile kıpırdatamıyor. Hiç kimseyi tanıyabilecek durumda değil ve tam bir bitkisel hayatta...

Demans hastalığı nedeniyle senelerdir yatağa bağlı olarak hayatını devam ettiren Özkul,iki vardiyalı bakıcı kontrolünde yaşıyor.

Yaşamı hakkındaki o kadar dedikoduya rağmen efsane yaşıyor...İyi ki varsın Mahmut Hoca...