Bugün ticaret hayatının içerisinde yer alan herkesin uzaktan yakından ilgili olduğu bir alandır lojistik. Lojistik olmadan ne mal tedarik edebilirsiniz ne de mal satabilirsiniz.

***

Lojistik sürecini hep matruşkaya benzetmişimdir. Tezgahlarda üretilen ürünler, küçük forkliftler vasıtasıyla küçük kamyonete bindirilir, küçük kamyonetler büyük araçlara malı götürür, ardından büyük araçlar daha büyük araçlara malı aktarır (gemi ya da uçak) ve ardından mal varması gereken yere ulaştığında bu sefer tersi süreç izleyerek (büyükten küçüğe doğru) nihai alıcısına teslim edilir.

***

Lojistik sektöründeki en önemli kavram zamanında teslimattır. Hızlı teslimat kavramı gün geçtikçe önem kazanmaktadır. İşte bu noktada lojistik merkezleri önemli çözümler sunuyor.

***

Lojistik merkezinin tanımı, şartları vs. üzerine durmaya pek lüzum yok. Ben daha çok -bir tanesi de K.Maraş’ta yer alan- lojistik merkezlerinin ne işimize yarayacağına değineceğim.

***

Lojistik merkezleri bir veya birden çok lojistik seçeneğini bir arada sunar. Tren, kara, deniz, hava taşımacalığının hepsini tek merkeze toplayan örnekler olduğu gibi, K.Maraş, Mersin, Kayseri, Eskişehir gibi lojistik merkezlerinde sadece tren ve kara taşımacılığı merkezde toplanmıştır.

Lojistik merkezlerinin ekonomiye sağlayacağı faydalara gelince;

  • Özellikle “Demir İpek Yolu” olarak adlandırılan Çin-Avrupa arasında yük ve yolcu taşıyacak tren hattının en önemli kısmı ülkemizden geçmektedir. Bakü-Tiflis-Kars tren hattı bu amaçla yapılmıştır. Çin’den gelecek olan yükler, Türkmenistan’dan Hazar Denizi’ni geçerek Bakü’ye ulaşacak ve ardından ülkemiz demir yollarıyla Kars’ta buluşacaktır. Yük dolu trenler Marmaray ve Yavuz Sultan Selim köprüleri üzerinden Avrupa’ya kadar seyahat edebileceklerdir. Bu hat sayesinde Çin ile Avrupa arasında çoğunlukla gemi vasıtasıyla olan ve yaklaşık 52 gün süren seyahat süresi 17 güne kadar düşecektir. İşte bu noktada lojistik merkezleri, ara bağlantı hatları vasıtasıyla Anadolu şehirlerinden Çin ve diğer Asya ülkelerine kolaylıkla ticari mal gidebilecek ve o ülkelerden Türkiye’ye rahatlıkla ticari mal gelebilecektir.

  • Lojistik merkezinin İskenderun ve Mersin limanları ile olan bağlantısı sayesinde, artık limandan rahatlıkla konteyner getirilebilecek, limana da kolaylıkla konteyner sevk edilebilecektir. Ayrıca geniş arazisi sayesinde, lojistik merkezi bünyesinde konteyner depolama alanı olabilecek, böylelikle liman ardiyesi problemi, konteyner tedarik edememe problemi veya boş konteynerin geri dönüşündeki yüksek maliyet problemi gibi problemler çözüm bulacaktır.

  • Yeni lojistik merkezi sayesinde daha önce K.Maraş’ta olmayan gümrüklü antrepo inşa edilebilecektir. Bu durum transit ticaretin de önünü açacaktır.

  • Bunun haricinde lojistik merkezinde açılacak, tır garajları, depolar, gümrük ofisleri, banka şubeleri, sigorta şubeleri ve diğer lokanta-kafe gibi ticari işletmeler, bölgede iş gücünü canlandıracaktır.

  • Lojistik merkezine yakın sahalar ilerleyen dönemde yatırım çekecek ve bu durum yine bölgenin canlanmasını sağlayacaktır.

  • Nakliye devleri bu merkezlerde ofisler açacaktır. Bu firmalar arasındaki rekabet sayesinde ve lojistik merkezinin sağladığı altyapı sayesinde ton başı nakliye fiyatları ucuzlayacaktır.

  • Nakliye faaliyetleri tek noktada merkezileştirildiği için, kent trafiği nefes alacaktır.

Şu an faaliyetlerine yeni başlayan Türkoğlu Lojistik Merkezi, 2018’in ikinci yarısından itibaren canlanacak ve ekonomik kalkınmada önemli bir rol oynayacak kanaatindeyim. Herkese hayırlı kazançlar dilerim.