Kurban bayramı kaynaklara göre; İlk kez 624 yılında Medine'de Hz Muhammed'in Müslümanlara cemaatle kıldırdığı kurban bayramı namazının ardından vermiş olduğu hutbede kurban bayramının öneminden bahsetmiş ve Allah'a adanan kurbanın Müslümanlara neler kazandırdığının açıklamasını yapmıştır. Bu tarihten bugünlere kurban bayramı şeklinde devam etmiştir. Peygamberimiz ilk kurban bayramında iki kurban kesmiş, peki niye iki kurban? İlk kurban için şöyle dua ediyor: "Allah'ım bu senin birliğine ve senden bana gelen ve şahadet eden bütün ümmetim adınadır". Diğeri için şöyle dua ediyor:" Muhammet ve ev halkı için" Bu duasıyla her şeyi açık etmiştir.

Kurban bayramı telaşlı olsa da güzel ve kutsaldır. Bayram öncesi birçoğumuz telaş yaparız. "Koşturup yorulacağız, ah bir atlatsak." deriz. Başına besmele ile geçince her şey tıkırında gidiyor. Tatlı telaş değil mi geldi geçti. Hele birde kalabalık bir aile isek tasalanmaya hiç gerek yok. "Birlikten kuvvet doğar" derler.

Bayramlar olmasa birçok dost ve akrabalarınızın yüzünü göremeyeceğiz. Diğer günler ne kadar gönül arzulasa da fırsat bulamıyoruz. İş güç nedeniyle bugün, yarın diye erteleniyor. Bayram nedeniyle hasret kaldığımız eş dost akrabalarımızı ziyaret ettik. Ya da onlar bizi ziyaret etti. İyi ki bayramlarımız var ve iyi ki Müslüman'ız Elhamdülillah. Hepimiz iyi kötü anılar bıraktık arkamızda. Hepimizin Kurban Bayramı şimdiden mübarek olsun.