İl Milli Eğitim Müdürü giriş salonunda açılan sergi 19 Mayıs tarihine kadar gezilebilecekken sergide 41 tane resim görücüye çıktı. Okul müdürü ve öğretmenlerin destekleri ile açılan sergide öğrenciler sene boyunca yaptıkları resimleri sergilemenin mutluluğunu yaşadı.

EMEKLERİNİN TAKDİR EDİLMESİ AMAÇLANIYOR

Açılan sergi hakkında bilgilendirme yapan Kahramanmaraş Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürü Bülent Eryiğit, serginin düzenlenme amacının öğrencilerin kendilerini tanıtmalarına destek sağlamak olduğunu ifade etti. Eryiğit, “2012 yılından bu yana okulun müdürlüğünü yapıyorum. Her yıl sene sonunda açtığımız resim sergimizi bu yılda açtık. Öğrenci ve öğretmenlerimizin başarılı ve gayretli çalışmaları ile il milli eğitim müdürlüğümüzün giriş salonunda böyle bir etkinlik düzenledik. Resimlerin büyük bir çoğunluğu bizzat öğrencilerimiz tarafından yapılmış, karakalem gibi çeşitli çalışmalardan oluşmaktadır. Öğrencilerimizin bir yıl boyunca yapmış oldukları çalışmalar bu şekilde vatandaşlarımızla, öğrenci velilerimizle ve müdürlerimizle sergi vasıtası ile paylaşıldı. Bu şekilde de öğrencilerimizin hem kendilerini tanıtmalarına hem de emeklerinin takdir edilmelerine uygun bir zemin hazırladı” dedi.

BİR HAFTADA TAMAMLADIM’

Sergiye Diriliş Ertuğrul Dizisi oyuncularından Serdar Gökhan’ın karakalem çalışması ile katılan öğrenci Ramazan Köşger, sergi ile ilgili duygu ve düşüncelerini şu şekilde dile getirdi: “12 sınıf öğrencisiyim sergimizde bir adet eserim sergilenmektedir. Karakalem teknikle yaptığım Diriliş Ertuğrul dizisinde oyuncularından  Serdar Gökhan’ın portresini yaptım.  Bir hafta süre zarfında tamamladım.”

Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz