Yeni kitabını yayınlamak için yaklaşık 5 yıldan bu yana yoğun bir çaba gösterdiğini belirten Gören, “ Bu şair ve yazarlarımız, Ahmet Süreyya Durna, Ali Büyükçapar, Arif Taşkale, Ali Yar Arslan, Bahaettin Karakoç, Celalettin Kurt, Hanifi Kara, Hasan Ejderha, Haşim Kalender, Hayrettin Önder, İmran Kılıç, İnci Okumuş, Mehmet Göçer, Mehmet Gözükara, Mehmet Narlı, Mustafa Okumuş, Mürüvvet Sarıyıldız, Nurettin Ertekin, Nuri Pakdil, Osman Konak, Ömer Arslan, Ramazan Avcı, Serdar Yakar, Sıddık Demir, Vehbi Vakkasoğlu ve Yasin Mortaş Ünleri şehrimizin dışına taşmış hatta bazılarınki ülke sınırlarını aşmış şair ve yazarlarımızı dinleyerek kaleme aktardığım bu röportajlar kitabının hazırlanması 5 yıl sürdü. Şair ve yazarların hayatları, nasıl yazmaya başladıkları, şiirleri, hikâyeleri, yazıları ve eserleri ile daha birçok özel hayatlarından kesitler bu kitabın içerisinde bulabilirsiniz. Kahramanmaraş şairler ve yazarlar diyarı olduğu için kitaba “Şehrin Işıkları” isminin uygun olacağını düşündüm. Yazar ve şairler bir şehrin ışıkları gibidir. Örnek verecek olursak, Sayın Nuri Pakdil hocamızın Necip Fazıl Saygı Ödülü’nü alırken yaptığı konuşmayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ayakta dinledi. Bir şehrin sembolleri ve önde gidenleri şairler ve yazarlardır elbet” dedi.

GEÇMİŞTEN GELECEĞE AKTARIM YAZAR VE ŞAİRİN İŞİDİR”

Geçmişten geleceğe aktarımın yazar ve şairin işi olduğunun altını çizen Gören, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Bir şehrin tanıtımından tutun gelişmesine kadar şair ve yazarlar hep içerisindedir. Geçmişten geleceğe aktarım yazar ve şairin işidir. Yazı, aydınlatmak için yazılır. Bu kitabın yayımlanmasında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Eşref Yılmaz, Mehmet Besni, Burak Besni, Hacıağalar Tic. İnş. Ltd. Şti-Göksun, 4K / Vestel-Kilim-Mobilya-Göksun, Rıfat Yardım Petrol İnş. Tur. Taş. Tic. San. Ltd. Şti-Göksun ile kitabın basımını yapan Akbaba Ofsete teşekkür ediyorum. Ayrıca, bütün şair ve yazarlarımıza da röportajlardan dolayı teşekkür ediyorum.”

MEHMET GÖREN KİMDİR?

1967 yılında Kahramanmaraş’ın Afşin (Eshab-ı Kehf Şehrinde) ilçesinde doğdu. Uzun yıllar matbaalarda mürettip olarak çalıştı. Yerel ve ulusal gazetelerde muhabirlik yaptı. Memuriyet hayatı 1992 yılında Afşin Belediyesinde başladı. Dönemin Belediye Başkanı Ergün Ertekin tarafından işe alındı. 1993 yılında İskenderun Milli Eğitim Müdürlüğü, 1998 yılında Kahramanmaraş Valiliği Basın-Halkla İlişkiler, Dernekler ve Planlama Müdürlüklerinde çalıştı. 2008 yılında Ankara’da yapılan görevde yükselme sınavını kazanıp, K.Maraş Merkez Nüfus Müdürlüğüne Şef olarak atandı. Kasım–2011 tarihinde yine Ankara’da yapılan görevde yükselme sınavını kazanıp, 06.01.2012 tarihinde Adıyaman-Tut Kaymakamlığı İlçe Yazı İşleri Müdürlüğüne atandı. 2014 yılının Haziran ayından beride Kahramanmaraş’ın ilçesi Göksun’da Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapmaktadır. “İnsanlık Uğruna” (2006) ve "Hüzün Bulutları" (2012) adlı romanları, “Geçmişten Geleceğe” (2015) adlı röportajlar kitabı ile “Ashab-ı Kehf Afşin-Efsus” (2016) adlı kitabı yayımlanmıştır. “Fotoğraflarla GÖKSUN” (2015) adlı kitabı yayımlandı. "Fotoğraflarla Göksun" adlı resim sergisi açtı. www.mehmetgoren.com/ adlı Kahramanmaraş ve ilçelerini tanıtıcı sitesi bulunmaktadır. Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve İşletme Bölümünü bitirdi. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Haber: Serdar Koska

Editör: Mahmut Beyaz