Volkan Müzik Galerisi’nin, küçük yaştaki çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutarak müziğe yönlendirmek, genç neslin teknoloji bağımlısı bireyler olarak büyümesini engellemek ve müziği sevdirmek adına her yıl geleneksel hale getirdiği ücretsiz gitar kursları başladı. Başlattıkları ücretsiz gitar kursları ile maddi kazanımdan ziyade çocukların gelişimini güçlendirmek ve bu bağlamda müziğe âşık bireyler yetiştirmek isteyen Volkan Müzik Galerisi, öğrencilerini gitar öğrenmeye bekliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Volkan Müzik Galerisi yöneticisi Volkan Bağlar, gitar kurslarının her dönem olduğunu ve gençleri bu şekilde müziğe yönlendirmek istediklerini söyledi.

ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Vatandaşlar için ellerinden gelenin en iyisini yaparak, en kaliteli hizmeti sunmayı amaç edindiklerini belirten Bağlar, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Biz ücretsiz gitar kurslarını uzun yıllardır devam ettiriyoruz. Bu durum bizim için geleneksel hale geldi. Bizim için yaz veya kış ayları hiç fark etmiyor. Gitar kurslarımız her dönem var. Gençlerimizi bir şekilde müziğe yönlendirmek istiyoruz. Bu konuda veliler bilinçsiz olabiliyor. Yani küçük yaşta çocuklara tablet, bilgisayar veya cep telefonu gibi almaları yerine biz Volkan Müzik Galerisi ailesi olarak çocukların en azından bir enstrüman almalarını ve öğrenmelerini istiyoruz. Volkan Müzik Galerisi 22 yıldır Kahramanmaraş’ta hizmet vermeye ve elinden geleninin en iyisini yapmaya çalışıyor. Hocalarımızın tamamı müzik öğretmenidir. Tabii biz hocalarımızı seçerken bilgisi, tecrübesi ve özellikle ahlaki değerlerine önem veriyoruz. Grup derslerinin dışında eğer velilerimiz isterse kendi çocuklarına özel ders verme imkânımızda var. Zaten 3 tane ayrı dersliklerimiz var. Kişiler, Volkan Müzik Galerisinden gitar almaları takdirde ücretiz kurslara katılabilecek. Böyle bir kampanya yaptık.”

HER ENSTRÜMANDA KURSUMUZ MEVCUT”
Gitarın yanı sıra bağlama, keman, ney, klarnet, saksafon ve ud kurslarının da olduğunu anlatan Bağlar, “Gitar kursumuzun belli bir tarihi yok. Biz öğrencileri 5’er gruplar halinde alıyoruz. Yani 5 ayrı grup var ve her bir grupta 15 ayrı öğrenci var. Bu şekilde alarak, öğrencilerin birbirine destek olmalarını sağlıyoruz. Sadece gitar değil bunun yanında bağlama, keman, ney, klarnet, saksafon ve ud kurslarına kadar birçok kursumuz var. Şu anda 7 öğretmen ile eğitim veriyoruz” dedi.

Haber: Aziz Çevlik

Editör: Mahmut Beyaz