Kültürel, sanatsal, tarihi geçmişe ve mirasa sahip çıkmanın yanında bunların desteklenerek geliştirilmesine de özel bir önem veren Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, hayata geçirdiği sanatsal faaliyetlerle ilçe halkıyla sanatı bir bütün haline getiriyor. Güçlü, dayanışma içinde ve kültürel faaliyetlere ilgisi yüksek olan bir toplumu hedefleyerek tüm uygulamalarını bu yapıyı oluşturacak biçimde ilçe halkıyla işbirliği içinde çalışmalarını yürüten Başkan Okumuş, Uluslararası Sanat Çalıştayı’nın dördüncüsünün startını verdi. Türkiye’nin farklı bölgelerinden toplamda 18 resim sanatçısının katılımı ile başlayan Türkoğlu Belediyesi 4. Uluslararası Sanat Çalıştayı’na ilgi oldukça yoğun oldu.

ÖNCE GEZDİLER SONRA TUVALE YANSITACAKLAR

Çalıştaya katılan ressamlar, Kahramanmaraş ve Türkoğlu’nda tarihi su değirmeni, Beyoğlu Bababurun kalesi, Arkeoloji müzesi, Yedi güzel adam müzesi, Germenicia antik kent müzesi, Gavur Gölü ve Taş köprü gibi tarihi ve doğal güzellikleri yerinde gezerek inceledi. İncelemenin sonunda Gültekin Akengin, Bünyamin Balamir, Gülay Birben, Mehmet Ali Büyükparmaksız, Birsen Çeken, Nilgün Ayşecik Çevik, Ali Düzgün, Tülay Deniz Gümüş, Serkan İlden, Ali İrgin, Sait Işık, Ziver Kaplan, Gamze Kılıç, Ali Koç, Bünyamin Küçükkürtül, Kadir Şişginoğlu, Ahmet Türe ve Mehmet Akif Orçan, Kahramanmaraş'ın tarihi ve doğal güzelliklerini tuvale yansıtmak için çalışmalara başladı.

“SANATSAL ÇALIŞMALARA ÖNCÜLÜK EDİYORUZ”

Çalıştaya katılan tüm resim sanatçılarına teşekkür eden Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu Belediyesi olarak sanatsal faaliyetleri devam ettirerek, ilçeyi sanat şehri yapacaklarını söyledi. Başkan Okumuş, “Sanatçılar, İlçenin ve Kahraman Şehrin kültürünü ve değerlerini gezerek gördükleri güzellikleri tuvallerine resim olarak yansıtacaklar. Belediyecilik park yapmanın, yol yapmanın yanı sıra, sanatsal faaliyetlerimizde de öncü olarak gençlerimizi ve vatandaşlarımızı sanata yönlendireceğiz. Bu doğrultuda özellikle İlçemizdeki gençlerimizi sanatçılarımızla buluşturuyoruz. Çalıştayımıza katılan değerli Gültekin Akengin, Bünyamin Balamir, Gülay Birben, Mehmet Ali Büyükparmaksız, Birsen Çeken, Nilgün Ayşecik Çevik, Ali Düzgün, Tülay Deniz Gümüş, Serkan İlden, Ali İrgin, Sait Işık, Ziver Kaplan, Gamze Kılıç, Ali Koç, Bünyamin Küçükkürtül, Kadir Şişginoğlu, Ahmet Türe ve küratörümüz Mehmet Akif Orçan sanatçılarımıza başarılar ve kolaylıklar diliyorum. 4.Ulusal Sanat Çalıştayı 10-14 Haziran tarihleri arasında belediyemizde devam edecek olup, tüm hemşerilerimizi de Resim Çalıştayımıza davet ediyorum” dedi.

“KÜLTÜR VE SANATA İLGİ DUYMAK NEFES ALMAK GİBİDİR”

Sanata ve sanatçıya önem verdiklerini hayata geçirdikleri projelerle gösterdiklerini kaydeden Başkan Okumuş, “Her zaman için sanatta öncü olmaya devam edeceğiz” dedi. Türkoğlu Belediyesi olarak sanatsal faaliyetlere her zaman destek vereceklerini belirten Başkan Okumuş, “Buraya çeşitli illerden gelen resim sanatçıları ilimizin ve ilçemizin tarihi yerlerini resimleyerek hem sanatı hem de tarihimizi vurgulayacaklar. Türkoğlu Belediyesi olarak sanatsal faaliyetlere tüm içtenliğimizle destek veriyoruz, bundan sonrada devam edecektir. Kültür ve sanata ilgi duymak herkes için önemli, artık uygar ve medeni bir insanın nefes almak kadar ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Tüm çalışma yapacak olan sanatçılara başarılar ve kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“TANITIMA OLUMLU ETKİSİ OLACAK”

Sanat herkes içindir, sloganıyla yapılan çalışmalar kapsamında hem Kahramanmaraş'ın hem de Türkoğlu’nun dikkat çekeceğini kaydeden Başkan Okumuş, “Biz sanatta da öncü olacağız. Bu proje süreci içerisinde Kahramanmaraş ilimizde bir dizi sanatsal etkinlikler düzenlemeyi amaçlayarak ilerleyen dönemlerde bu çalışmaları tekrarlayabiliriz. Bu etkinliklerle halkımızın aydınlanması, kent kültürüne katkı sağlanması, sosyal hayatın daha da renklenmesi, sanatın günlük hayatımıza girerek bir takım yaşamsal sıkıntılardan uzaklaşmayı sağlayacak. Milli mücadele yıllarından bugünlere gelmek Türk Milleti için hiçte kolay olmamıştır. 2023 için büyük hedefleri olan Türkiye Cumhuriyeti için üretken gençliğe olumlu örnekler oluşturmayı amaç ediniyoruz. Biz öğretmen ordusunun gönüllü neferleri eğitimin artık sadece 4 duvar arasında yapılamayacağının, günlük hayatın her alanında aktif öğrenme süreçlerinin yaşamın bir parçası şeklinde geliştirilmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Bu bağlamda yapmayı planladığımız bu sanatsal etkinlikle hem geçmişi yad etmek, hem de geleceğe ışık tutmak istiyoruz. Bu ekinliğin sonucunda; Çevre halkı, müzecilik, galericilik, sanat insanı, sanatçı, sanatsever, sanat alıcısı, sanat izleyicisi, sergileme, sunu vb. kavramlar hakkında bilgi sahibi olacak. Farklı sanatçı ve farklı sanat yapıtları görerek sanatsal gelişimlerini katkı sağlayacak. Kahramanmaraş'ın tanıtım faaliyetleri çerçevesinde olumlu gelişmeler artacak” şeklinde konuştu.

(Haber: Tuğçe Kayar)

Editör: Mahmut Beyaz