Son yıllarda Kahramanmaraş’ta hızlı bir şekilde sayısı artan otellerdeki hizmet kalitesini artırmayı hedefleyen Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, turizm çalışanları için büyük önem arz eden projeyi bir kez daha düzenliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğü ile Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde düzenlenen “Turizm Çalışanlarına Yönelik Yaygın Eğitim Semineri” Otel Germanicia’da başladı. 6 gün sürecek eğitim semirenin açılışı Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ve turizm çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

“TESİSLERİMİZDEKİ KALİTEYİ ARTIRMALIYIZ”

Eğitim seminerinin açılışında turizm çalışanlarına seslenen Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Kahramanmaraş’ın kültür ve turizm alanındaki alt yapısını geliştirmek amacıyla çalıştıklarını belirterek, “Kahramanmaraş’ın özellikle kültür ve turizm alanındaki alt yapısı noktasında her geçen yıl büyüme kat etmesi, konaklama oranının artması, tesis sayısının artması gibi sebeplerle bu tesislerdeki konaklama, yeme-içme gibi hizmetlerde kaliteyi de artırmalıyız. Bu sadece turizm işletme belgeli tesislerle alakalı değil, şuan da kamuda aynı görevi yapan arkadaşlarımızı da eğitime dahil ettik. Bu turizm sektörü çalışanlarının eğitimli eğitimsiz, özellikle alaylı olarak yetişen arkadaşlarımızın hem eğitim eksikliklerini hem güncel eğitim mevzuatlarını tamamlamaları ve belge sahibi olmaları adına bakanlığımız nezdinde ortalama iki yılda bir turizm sektörü çalışanlarına eğitim semineri düzenliyoruz. 2018 yılı eğitimlerinde üç dalda arkadaşlarımız eğitim verecek ve sektör çalışanları eğitim alacaklar. Tabi ki yöneticileri eğitici olarak yetiştirme kursu var, devam edecek. Bunun yanı sıra ön büro yani resepsiyonist personelin ve yiyecek içecek servisi yapan garson arkadaşlarımızın eğitimine yönelik hem teorik hem de pratik olarak eğitimlerini almış olacaklar. Eğitim bir hafta sürecek ve sonunda da sınav sonucuyla başarılı olan arkadaşlarımız belgelerini almış olacaklar. Hem sektör çalışanlarına hem de eğitimci arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Eğitimin önemli olduğunu biliyoruz, bu tür eğitim seminerlerimiz devam edecek. Kahramanmaraş’ın turizm pastasından daha çok pay alabilmesi adına kaliteyi yükselttikçe ziyaretçi sayısı artacaktır” dedi.

“BAKANLIĞIMIZ VERDİĞİ ÖNEMLİ BİR HİZMET”

Eğitmen Yüksel Zülfikar ise yaptığı konuşmada turiste yaklaşım ve iletişim kurma noktasında katılımcıları bilgilendirdi. Zülfikar, “Turizm çalışanlarına hem uygulamalı hem de teorik olarak iş başı eğitimi veriyoruz. Daha doğrusu otel sahiplerine eğitimler veriyoruz. Otele girdiğimizde ilk karşılayan, insanları son uğurlayan kişilere eğitim vereceğiz. Bakanlığımızın sektöre yönelik tamamen ücretsiz olarak verdiği en büyük hizmetlerden bir tanesi. Aynı zamanda sektörün ulusal meslek standartları doğrultusunda ücretsiz bir eğitim alacaklar. Bu standartları hazırlayan hocalardan alacakları eğitim hem turizm sektörü için hem de Kahramanmaraş için güzel bir eğitim olacak. Herkesin yoğun bir katılımını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİLGİ VE BECERİLERİMİZİ PAYLAŞMAK İÇİN BURDAYIZ”

Yiyecek ve içecek noktasında eğitim veren Sibel Sonbahar da yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı, “Kahramanmaraş’a ikinci defa geliyorum ve sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yiyecek ve içecek servisi adına komi, garson ve şef arkadaşlarımızın bilgi ve becerilerini paylaşmak için buradayız. 6 gün sürecek eğitimimizin sonunda bir de sınav yapacağız. Bakanlığımız adına da başarılı olanlara belgelerini takdim edeceğiz.”

“YÖNETİCİLERİMİZE ÖĞRETMENLİK YETİSİ KAZANDIRIYORUZ”

Eğitim uzmanı vekili Ömer Hammutoğlu ise, “Turizm sektöründeki konaklama işletmelerinde çalışan arkadaşlarımıza bilgi ve becerilerinin yanında özellikle de yönetici pozisyonunda çalışanlara öğretmenlik yetisi kazandırmaya çalışacağız. 6 günlük çalışmamızın startını bugün verdik. İnşallah eğitimlerimizi tamamlayacağız. Bu eğitimden sonra arkadaşlarımızın daha etkin çalışmalarıyla işletmelere ve Kahramanmaraş’a turizm alanında katkılar getirecektir. Tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından eğitim seminerinin ilk günü tamamlandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz