Onikişubat Belediyesi Bilgi ve Kültür Evleri açılmaya devam ediyor. Ertuğrul Gazi Mahallesi’ne kazandırılan “Şehit Duran Melemir Bilgi ve Kültür Evi” ile Dumlupınar Mahallesine yapılan “Kapalı Pazar Yeri” 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Ünal, “Bir şehrin gelişim potansiyeli o şehrin insan kaynağı kadardır. Yetiştirdiği ve daha sonra o şehrin ayağa kalkmasını sağlayacak insan kaynağı kadardır. Hanefi Mahçiçek hem devlet planlama teşkilatı deneyimiyle hem belediye başkanlığı deneyimiyle hem parlamenterlik yapmış olması ve bugün artık olgunluk döneminde çok güzel işler yapıyor” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN NEYE İHTİYACI VARSA BU YEREL YÖNETİMLERİN KONUSUDUR”

Çocukların ihtiyacını yerel yönetimlerin karşıladığını belirten Ünal, “yerel yönetimlerin temel misyonu ilçesinde ve ilinde talep ve ihtiyaçları hizmete dönüştürebildiği oranla ölçülür. Bizim çocuklarımızın evlatlarımızın neye ihtiyacı varsa bu yerel yönetimlerin konusudur. Yani mahalle parkları, çocuk oyun alanları, spor gelişimi için yüzme havuzları, bunların her biri birer bir ihtiyaçtır.  Aynı şekilde kadınlarımızın, gençlerimizin, yaşlılarımızın bunların her birinin ihtiyaçları yerel yönetimler tarafından göz önünde bulundurulmalıdır. Bu ihtiyaçları da belirlerken de o ihtiyacın kişinin gelişimine katkı sunup sunmadığına bakılır. Bir şeyi ihtiyaç yapan o şeyin keyif vermesinden ziyade gelişim sağlamasıdır. Yani bir şeyi eğer gelişim ihtiyacı olarak görüyorsak o şey gerçekten ihtiyaçtır. Yapılan bu bilgi ve kültür evlerinin çok amaçlı olması ise çok önemlidir” şeklinde konuştu.

“ DÜNYADA LİDERLER VE LİDERLİK ÇOK KIYMETLİDİR”

“Yapılan bu hizmetlerin birde ülke ölçeği vardır bir şehrin gelişim potansiyeli insan kaynağı kadarsa bir ülkenin de gelişim potansiyeli insan kaynağı kadardır” diyen Ünal, şunları kaydetti:“Tüm bu anlattıklarımın içerisinde bir şey vardır ki, toplumlar çok özel bir ürün verirler. Tabi ki toplumlar insan yetiştirir ama o yetişen insanların içinden bazen çok özel karakteri, kişiliği, iradesi ile hasılı içine doğduğu toplumun kültürünü, medeniyetini, değerlerini, kimliğini, aidiyetini üzerinde tecessüm ettirmiş özel bir ürün lider çıkarırlar. Bu durum her zaman olmaz ve her topluma da nasip olmaz o yüzden dünyada liderler ve liderlik çok kıymetlidir. Bugün Avrupa’ya bakıldığında insan kaynağı krizi yaşıyor çünkü nüfusu hızla ihtiyarlaşıyor. Aynı zamanda Avrupa liderlik krizi yaşıyor, bugün Avrupa’ya baktığınızda lider olarak görülen bir Merkel görünüyor oda ciddi sorunlar yaşıyor. Amerika yine çok ciddi liderlik krizi yaşıyor. Bugün bizim bu anlamda çok büyük bir avantajımız var bizim bu toplumun yetiştirdiği insan kaynağının en kıymetli semeresi olan bir liderimiz var oda Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bize de bu kadar çok saldırmaları o yüzdendir. Bütün bunlar ise ülkenin insan kaynağının yetişmesi ile ilgilidir.”

“İNSAN KAYNAĞI YOK EDİLMEMİŞ TEK MÜSLÜMAN ÜLKE TÜRKİYE’DİR”

Yıllarca bu ülkenin insan kaynağının gelişmesine ve yetişmesine müsaade etmediklerini dile getiren Ünal, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Yıllarca bu ülkenin milli eğitim bakanlığının milli eğitimin temel amaçları kısmında milli eğitimin temel amacı olarak çocukların temel değerlerden uzaklaştırılıp geleneksel değerlerden uzaklaştırılıp çağdaş değerlerle tanıtılması diye bir madde vardı. Bunun anlamı ise bu toprağın çocuklarının bu ülkenin okullarında kendi tarihinden, inancından, geleneğinden, kültüründen, medeniyetinden uzaklaştırılması demekti. Yıllarca bununla mücadele ettik. Şimdi ise hamt olsun 15 yıl işte o liderlik milletin iradesinin siyasette güçlü bir şekilde konsolide olması neticesinde bugün artık öyle bir noktaya geldik ki kendi insanımıza mahallesinde, ilçesinde, ilinde, ülkesinde ihtiyaç duyduğu her türlü gelişim imkanını sunabiliyoruz. Bunların anlamı da 10 yıl sonra bu toplumun yeni fidanlar yeni insanlar gelişmiş ve güçlü yüksek bir gelişim yeteneğine sahip bireyler üretmesi anlamına geliyor. Bugün bize niye bu kadar saldırdıklarını anlamak isterseniz buna bakın. Bıkan İslam coğrafyasında Irak’ın insan kaynağını, Suriye’nin insan kaynağını, Mısır’ın insan kaynağını, Libya’nın insan kaynağını, Afganistan, Pakistan’ın insan kaynağını bitirdiler.  Nasıl bitirdiler insan kaynağını; bir ülkede 20 yıldır iç kargaşa, iç savaş ve kaos olursa o ülkenin insan kaynağı bütün gelişim yeteneğini kaybeder. Şu anda insan kaynağı yok edilmemiş tek Müslüman ülke Türkiye’dir. O yüzden Türkiye’ye bu kadar çok yükleniyorlar.”

“16 NİSAN’DA SİYASAL DEĞİŞİM YAPMIYORUZ”

16 Nisan’da yapılan değişikle siyasal bir değişim yapmadıklarının altını çizen Ünal, tarihi bir değişim yaptıklarını vurguladı. Ünal, “Biz 16 Nisan’da yapacağımız değişimle siyasal bir şey yapmıyoruz. Tarihi bir şey yapıyoruz. Çocuklarımızın ülkemizin memleketimizin geleceği açısından bir daha ülkemizin, insanımızın herhangi bir şekilde gelişiminin ve büyümesinin sekteye uğramaması için her daim milletin iktidar olacağı bir sistem kuruyoruz. Bununla ilgili de her türlü yalanı söylüyorlar. Söylediklerinin hepsi yalan ve o yüzden mumları yatsıya kadar yanıyor, çünkü hiçbir yalan gerçeğin karşısında tutunamaz.  Biz bir daha eskiye çevrilmeyecek bir daha milletin izni dışında, milletin iradesi dışında hiçbir mevki ve makamın eskiye dönüştüremeyeceği milletin emrinde olan bir sistem inşa ediyoruz. İlerde bu sistem devam eder Tayyip Erdoğan gibi bir lider olmazsa da millet ne derse o olacak. O halde sözünde kararında milletin olduğu döneme gireceğiz. Tek adam diyenlere de ‘Tek adam Tek Parti Rejiminde olur, bu da CHP partisinde olur’ deyin. Sandık milletin önüne koyulduktan sonra sandıkla gelen sandıkla gitmeye başladıktan sonra artık tek adam dönemi kapandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tek adam değildir” diye konuştu.

“İNSAN ODAKLI ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

1996 yıllarında yapılmayan çalışmaların Onikişubat Belediyesinin 3 yılda yaptığını dile getiren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Yaklaşık 3 yıl oldu Onikişubat belediyemizin tüzel kişiliğini kazanmasına. Bu 3 yılda 1996 yılında yapılanın çok daha fazlasını 3 yılda yaptık Allah’a şükür. Örneklendirecek olursak 81 tane daha önce köy statüsünde olan şimdi mahalle haline gelen yerleşim yerimiz var. Onikişubat’ımızda da oluşan mahallelerimizle beraber 136 mahallemiz var. Yaklaşık 4 bin 500 civarında da nüfusumuz var. Bu kadar geniş bir alana yayılmış bir ilçe olarak gerçekten 3 yıldır 5 buçuk milyon metrekarelik parke yapmışız. Birkaç milyon harcamış okullarımızı tamir etmişiz. Birkaç milyon harcamış camilerimizi tamir etmişiz. Hemen her köyde ki okulumuzun bütün ihtiyaçlarını karşılamışız, içlerine oyun takımlarına koymuş. Her yıl birinci sınıfa başlayan çocuklarımıza kitaplar devletten, kırtasiyeler çantalar belediyemizden demişiz. Her öğrencimize dağıtmışız. Bu fiziki hizmetlerin dışında bizim için onların çok daha ötesinde olan insan odaklı yaptığımız çalışmalar. Bu alanda 37 tane bilgi ve kültür evi yapmış teslim etmişiz. 22 tanesinde ihlal etmişiz yakın zaman da hizmete alacağız. Çocuklarımız oralarda artık derslerini çalışabiliyor. Hanım kardeşlerimiz orada mukabeleler okuyor. Nişan ve düğün merasimleri yapılıyor. Dolasıyla daha önce köy statüsünde olan yerlerimizin hemen her türlü ihtiyacını karşılayacak şekilde çok önemli sosyal tesisler yaptık” dedi.

“ÇOCUKLARIN YETİŞMESİ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”

Çocukların yetişmesi için ne gerekiyorsa ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Başkan Mahçiçek, bu ülkenin nitelikli insanlara ihtiyaç olduğunu ve o niteliği kazandırmak içinde gayret edeceklerini kaydetti. Başkan Mahçiçek, “Bu kültür evlerimizde yaklaşık 15 gün önce başlattığımız çocuklarımızı TEOG sınavına hazırlama kurslarımız var. Üniversite hazırlama kurslarımızda başlıyor. Buralar da ki dar gelirli ailelerin çocuklarının üniversite sınavlarına hazırlama kursları ve TEOG sınavlarına hazırlama kurslarını ücretsiz olarak belediyemizin görevlendirdiği öğretmenler tarafından verilmektedir. Eğitim ve insan odaklı yaptığımız çalışmalar bizim için çok daha ön sıralardadır. Sizlerin de teşvikleriyle açtığımız okullarımız var. Yakın bir zamanda temelini atacağımız Döngeli, Önsen, Fatmalı ve şehrin merkezinde yanlarında yurtlarıyla beraber yapacağımız okullarımız var.Batıpark’tabir okul daha yapacağız o okul bizimde okuduğumuz bir okul inşallah orayıda her türlü donatımlarıyla beraber proje İmam Hatip yapacağız. Bu çocuklar okuyacaklar inşallah. Bu çocukların yetişmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu ülkenin nitelikli insanlara ihtiyacı var ve o niteliği kazanabilmeleri içinde var gücümüzle gayret edeceğiz” şeklinde konuştu.

“BİZİM İÇİN BİR GÖREVDİR”

Kahramanmaraş için neler yapabilirsek bizim için bunlar bir borç diyen Mahçiçek, şunları kaydetti: “Kurtuluş mücadelemizin başlangıcı olduğu gibi AK Parti iktidarlarımızın da, partimizin de temellerinin ilk atıldığı yer Kahramanmaraş.  Kahramanmaraş için bu ülkenin güzel insanları için neler yapabilirsek bizim için bunlar bir borç. Bundan sonra iki konsepti bir arada yapacağız bazı yerlerde başladık. Altına yüzme havuzu, üstüne de kültür merkezi yapacağız. Hanım kardeşlerimizi unutmadık. O havuzlu yaptığımız yerlerde anne çocuk havuzları olacak. Oralarda sizlerle ilgili Fitness spor takımları da olacak gelip uygun bir şekilde sporlarınızı yapacaksınız. Biz bunları yapmaya devam edeceğiz. Bu bizim için bir görevdir. Bu anlayış içerisinde devam etmeye çalışıyoruz.”

AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, AK Parti Onikişubat Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil ve çok sayıda katılımcının da yer aldığı program Bilgi ve Kültür Evi ile Kapalı Pazar Yeri’nin açılışı ile devam etti. Şehit Duran Melemir’in eşi, anne ve babası ile kardeşleriyle yakından ilgilenen Ünal ve Mahçiçek, bir kez daha başsağlığı dileklerini iletti. Ardından gençlik merkezini dolaşan Ünal ve Başkan Mahçiçek, çocuklarla uzun süre sohbet etti. Öğrencilere çeşitli sorular yönelten Ünal, özellikle milli mücadele kahramanlarını yakından tanımalarını istedi. Program, kapalı Pazar yerinin ziyaret edilmesi ile son buldu.

Haber : Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz