Sanat Durağında bu haftaki konuğumuz Kahramanmaraş Güzel Sanatlar Lisesi

Okul Müdürü Bülent Eryiğit ile

 

Bu Hafta Sanat Durağı’nda Kahramanmaraş Güzel Sanatlar lisesinin ilimizdeki yeri önemi ve sınavları hakkında bilgi alacağız.

 Manşet: Müdürüm kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

Bülent Eryiğit: 1970 Kahramanmaraş doğumluyum .İlk,orta ve liseyi memleketimde, üniversiteyi Fırat Üniversitesi,Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde okudum.2012 yılından beri Güzel Sanatlar Lisesinde okul müdürü olarak görev yapıyorum.

Manşet: Efendim öncelikle merhaba diyoruz. Malum özel yetenek sınavları yaklaşmakta; velilerimiz ve öğrencilerimiz  için okulunuz  hakkında  bilgi verir misiniz ?

Bülent Eryiğit: Okulumuzda resim ve müzik olarak iki bölümümüz bulunmaktadır. Alanlarında uzmanlaşmış çok iyi bir öğretmen kadromuz mevcut. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz müzik ve resim öğretmenlikleri ve konservatuarlarda üst öğrenimine devam edebilmektedir.

Manşet: Yetenek sınavlarının ön kayıtları ne zaman bitiyor? Sınav tarihleri ne zaman olacak?  Veli ve öğrencilerimiz için neler önerirsiniz ?

Bülent Eryiğit: Bugün itibariyle ön kayıtlarımız sona ermektedir. Yetenek sınavlarımız 11-15 Temmuz 2016 tarihleri arasında yapılacak ve bu sınavda başarılı olan öğrencilerimizin asil kayıtları yapılacaktır. Resim ve müzik alanında yeteneği olan öğrencilerimizin velileri tarafından okulumuza yönlendirilmesi isabetli olacaktır.Zira bizden mezun olan öğrenciler, üniversitelerin müzik öğretmenliği, resim öğretmenliği bölümlerine gidebildiği gibi ayrıca Güzel Sanatlar Fakültelerinin  Animasyon, İç Mimarlık, Endüstriyel Tasarım ,Grafik Tasarım ,Heykeltıraşlık, Sahne Sanatları, Kostüm ve Tasarım vb.bir çok iş sahası oluşturan bu mesleklerin eğim bölümlerine öğrencilerimiz gidebileceklerdir.

Manşet: Onikişubat İlçe Kaymakamımız Mustafa Anteplioğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz  Enver Gökşen geçtiğimiz yıl müjde vermişti.”Yeni bir okul yapılıyor.” Yapılmakta olan yeni hizmet binasının durumu hakkında bilgi verir misiniz ?

Bülent Eryiğit: Bu yıl sonunda yeni okul binamıza taşınacağız inşallah. Her türlü imkânlarımız mevcuttur. Pansiyonuyla, özel resim atölyeleri, müzik odaları, konser salonu ile Kahramanmaraş’ımız kendine yakışır bir bina kompleksine kavuşacaktır.

Manşet: Öğrencilerin mezun sayıları ve üniversite kazanma grafiğini hakkında bilgi verir misiniz ?

Bülent Eryiğit: Geçen sene itibariyle resim bölümünden mezun olan 22 öğrencimizin yirmisi dört yıllık resim öğretmenliğini kazanarak çeşitli üniversitelere yerleşmiştir. Müzik bölümümüzden de 17 mezun öğrencimizin yedi tanesi çeşitli dört yıllık üniversitelere yerleşmiş bulunmaktadır.

 Manşet: Güzel sanatların lisesinin, eğitim-öğretim  bir diğer perspektifte sosyal açıdan beklentileri ele alırsak bu misyonunu nasıl tanımlarsınız  ?

Bülent Eryiğit: Okulumuz sadece bir okul olarak hizmet veren bir  yapı konumunda olmayıp aynı zamanda Kahramanmaraş’ımızın sanat hayatına da yaptığı çeşitli etkinliklerle renk katmakta ve öncülük etmektedir. Her sene Kutlu doğum Haftasında yaptığımız Tasavvuf musikisi konserleri resim bölümümüzün belli aralıklarla açtığı resim sergileri ve canlı performans çalışmalarını buna örnek gösterebiliriz.

Manşet: Gerek başarı gerekse  sosyal faaliyet olarak gözde bir okul. Güzel sanatlar lisesi tamvda sanatın ortasında .Size göre böyle bir  okulda yöneticilik yapmak nasıl bir duygudur ?

Bülent Eryiğit: Bu okulda dört yıldır müdür olarak görev yapıyorum. Bu okulda görev yapmaktan büyük bir mutluluk duygum gibi aynı zamanda benim de sanata bakış açımın değişmesine neden olduğunu düşünüyorum ve bunda da büyük bir haz aldığımı ifade etmek istiyorum.

Manşet: Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederiz.Sizin eklemek istediğiz bir mesajınız var mı ?

Bülent Eryiğit: Ben teşekkür ederim.

 

 

 

 

 

Editör: Mahmut Beyaz