Özellikle eğitime verdiği destekle fark yaratan Hanefi Mahçiçek öncülüğündeki Onikişubat Belediyesi, kültürel anlamdaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kahramanmaraşlı yazarlara verdiği önemi her fırsatta gösteren Onikişubat Belediyesi, hem eğitici kitapların basılması hem de basılan kitapların özellikle gençlere ulaştırılması noktasında çalışmalarını sürdürürken, Okur-Yazar Buluşması adıyla yazarları direkt olarak okuyucularıyla buluşturuyor. Okur-Yazar Buluşması kapsamında bu kez ise kentin önemli yazarlarından biri olan Serdar Yakar’ı okurlarıyla buluşturdu. Piazza Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen programda Serdar Yakar kitaplarını okuyucuları için imzalarken, birebir okuyucularının soruları yanıtladı. Okur-Yazar Buluşması’na Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’de katıldı.

“ŞAİR VE YAZARLARIMIZLA İFTİHAR EDİYORUM”

Okur-Yazar Buluşması kapsamında Kahramanmaraş’a birçok eser kazandıran Serdar Yakar’la bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, kendisini kültüre adamış Kahramanmaraşlı şair ve yazarlarla gurur duyduğunu söyledi. Başkan Mahçiçek, “Okur-yazar buluşmalarımızda bu kez Serdar Yakar ile beraberiz. Serdar bey gerçekten Kahramanmaraş’ımızın çok değerli bir yazarı. Kahramanmaraş’ımızla ilgili çok önemli eserleri var. O eserlerin bir kısmını bastık, Kahramanmaraş’ın kültür hayatına katma imkanı bulduk. Hatta bu sene çok önemli bir çalışma daha yaptık kendisiyle. Bu sene bastığımız takvimlerimizi Serdar bey hazırladı, Kahramanmaraşlı şairlerimizle ilgili her sayfada onlarla ilgili bölüm hazırları. Şairlerimize yer ayırdığımız takvimimizde şiirleriyle kendisi de takvimimizde yer buldu. Şimdi de Serdar beyle imza günümüzde beraberiz. İnanıyorum ki bu güne kadar yaptığı eserlerin dışında önümüzdeki senelerde de Kahramanmaraş’ımızın kültürüne, edebiyatına, tarihine önemli eserler katacak. Bu alanda çok verimli çalışmalar yapacak bir arkadaşımız. Gerçekten bu kabil kendisini kültüre adamış insanlarla özellikle Kahramanmaraşlı olmaları dolayısıyla iftihar ediyor, gurur duyuyorum. Kendisine bu yazarlık hayatında ömür boyu başarılar diliyorum. Çok daha verimli, çok daha güzel eserler beklediğimizi belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“ŞAİR VE YAZARLARIMIZLA MARKA BİR KENTİZ”

Onikişubat Belediyesi’ne kültürel çalışmaları sebebiyle teşekkür eder Yazar-Şair Serdar Yakar ise Kahramanmaraş’ın şair ve yazarlarıyla marka bir şehir olduğunu belirterek, “Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek’in korumaları altında gerçekleştirilen bu etkinlikten dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş, şairler ve yazarlar kenti olarak, istiklalin başkenti olarak bilinen bir kentimiz. Biz Hanefi başkanımla Kahramanmaraş Belediyesi’nde de birlikte çalıştığımız dönemden itibaren kendileri bu konularda yardımlarını hiçbir zaman bizlerden esirgemediler. Kahramanmaraş’ın şairler başkenti olmasının yanında bu seneki hazırladığımız duvar takvimi ve Onikişubat Belediyesi’nin kültür yayını olarak yayınlanan bu eserler Kahramanmaraş’ın içi dolu dolu bir şairler kenti olduğunu ispat eden, gösteren çalışmalardır. Diğer arkadaşlarımızın çalışmaları da bu yöndedir. Kahramanmaraş gerçekten şairiyle, yazarıyla ve de 1919 ve 1920’deki milli mücadelesiyle hem istiklalin hem de yazarların başkenti olmaya aday bir şehirdir. Şairleriyle, yazarlarıyla marka olacak bir kenttir Kahramanmaraş. Hanefi başkanımıza bu manada çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Haber : Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz