Hafta sonu geleceğin kayak merkezi Yedi kuyu da, yayla güneşinin sıcaklığında Kahramanmaraşlılar kar keyfini doyasıya yaşadılar. Kayak coşkusunu yaşamak için Yaşar Gölcü İlkokulu öğretmenleri de düzenledikleri hafta sonu etkinliğinde Yedi kuyu da buluştular.

Yüzlerce aracın buluştuğu beyaza bürünmüş Yedi kuyu da bayram yeri coşkusu vardı. Toplumun her kesiminden ailelerin bir araya geldiği kar festivalinde, Kahramanmaraşlılar kar üstünde mangalda sucuk, şiş kebap, semaverlerde çay keyfiyle, muhteşem bir pazar gününü doya doya yaşadılar. Her metre başında tüten dumanların eşliğinde genci-yaşlısı kar sevdalısı insanlar; güneşin insanın içini ısıtan sıcaklığını, beyaz örtünün doyumsuz tadını yaşadılar. Leğenlerin, poşetlerin üzerine oturarak dik yokuşlardan aşağı kayarak, adrenalin doruğa çıkışını tattılar. Yaşar Gölcü İlkokulu öğretmenleri de yanlarında getirdikleri poşetlerin üzerinde yokuş aşağı kayarken çocuklar gibi şendiler. Düşe kalka poşetlerin üzerinde kayarak gönüllerince eğlenen öğretmenler, hafta sonu etkinliğini mangal keyfiyle tamamladılar.

Kar keyfini yaşamak isteyen Kahramanmaraşlılar yollarının darlığı ve dik rampalarından şikâyetçi. Yedi kuyu yolu şoförlerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor ayrıca yolların kenarlarındaki buzlanma her zaman ciddi bir tehdit… Kahramanmaraşlı kayak tutkunları Yedi kuyu kayak merkezinin biran önce hizmete girmesini dört gözle bekliyorlar.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz