Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uygulamaya giren "Değerler eğitimi" projesi Türkiye’nin tüm illerinde uygulanmaya devam ederken her ay bir konunun işlendiği uygulama Kahramanmaraş’ta da tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda minik yüreklerde ‘Vatan Sevgisi’ konusunu işleyen Menekşe Anaokulu, 45 Şehit ailesi ve gaziyi akşam yemeğinde bir araya getirerek vatan sevgisini, birlik ve beraberlikle harmanladı. Anaokulu öğrencilerinden Zamra Aslantaş’ın İstiklal Marşı okumasıyla başlayan program Sütçü İmam Olayı canlandırmasıyla devam etti. Mini bir gösterimin ardından katılımcılar hoş sohbetler eşliğinde yemeklerini yedi.

MİNİK GÖNÜLLERDE BİRLİKTELİK DUYGUSU

Programda konuşan Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, amaçların küçücük gönüllerden çıkan birliktelik duygusu olduğunu söyledi. Akkurt, “Bizim buradaki amacımız derdimiz Menekşe Anaokulunda küçücük gönüllü, gönül insanı öğrencilerimizin, bundan önce sizlerin bu millet, memleket, ülke için yapmış olduğunuz çabaların gayretleri onlar tarafından biliniyor. Onların o küçücük gönüllerinden çıkan bir birlikte olma amacıydı. Öğretmenlerinin destekleriyle de bunu organize ettiler. Yapılan bu etkinliğin son derece güzel bir süreç olduğunu ifade etmek istiyorum. Bizim derdimiz sizin acılarınızı yeniden arttırmak, yeniden aklınıza bir şeyleri düşürmek değil ama bu memlekete yapılan bu çabanın bu gayretlerin karşılıksız kalmadığını söylemektir. Biz her defasında sizin acılarınızı paylaşmaya ve paylaşarak azaltmaya gayret ediyoruz ama bunları başarabildiğimizi düşünmüyorum. Şunu da bilmenizi istiyorum, bu millet bu memleket sizin gibi fedakar insanların omuzlarında yükseldi bundan sonrada bu fedakar insanların yetişeceği süreçte de devam edecektir” dedi.

VATAN HİÇBİR ZAMAN SAHİPSİZ KALMAYACAK’

15 Temmuz hadisesinde vatanın sahipsiz kalmayacağının dünyaya bir kez daha gösterildiğine vurgu yapan Akkurt, konuşmasına şöyle devam etti: “Kahramanmaraş’ta değerler eğitimi ile ilgili olarak bir çalışma yürütüyoruz. Önce insan olduğumuzu Müslüman olduğumuzu hepimizin bir ortak değerinin olduğu, bu ortak değer üzerinden hareket ederek dünyanın bütün nimetlerine, hedeflerine, modernizasyonlarına ulaşmamız gerektiğini ifade ediyoruz. Bu çalışmada onlardan bir tanesidir. Anaokulumuzun yapmış olduğu bu faaliyetin bundan sonraki süreçte de okulumuza çok fazla katkılar sunacağını biliyorum. Emek veren ve katkı sunan mesai arkadaşlarımı başarılarından ötürü tebrik ediyorum. Siz Şehit ailelerimiz olmasaydı burada ki varlık gerekçelerimiz olmasaydı bugün çok anlamsız çok daha küçük şeyleri konuşuyor ve paylaşıyor olacaktık. Bu son 15 Temmuz hadisesi de bize gösterdi ki vatan hiçbir zaman sahipsiz kalmayacak. Bu bayrağı dalgalandırmak için sürekli olarak insanlarımız, arkadaşlarımız, vatandaşlarımız, kardeşlerimiz buna omuz gerecekler. Hep birlikte dua ediyoruz ve dua etmemiz gerektiğine inanıyorum. Bu milletimiz memleketimiz inşallah zaferlere, huzurlara, mutluluklara, terörsüz belasız günlere ulaşacak. Bizim gayretlerimizle, emeklerimizle bunun çaba gayret ve emek kaynağını sizlerin varlığınızdan aldık. Allah sizden razı olsun.”

ŞEHİTLİK TÜM MÜSLÜMANLIĞIN ARZULADIĞI BİR MAKAMDIR’

Şehit ailelerine sabırlar dileyen Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, ise “Menekşe Anaokulu öğrenci ve öğretmenleri vatanseverlik programı çerçevesinde hem şehitlerimizin ailelerini hem de gazilerimizi unutmamışlar. Bu hassasiyetlerinden dolayı okul idarecilerini ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz. Şehitlik Müslüman olan herkesin arzuladığı ancak herkese nasip olmayan bir makamdır. Bizlerde dualarımızda hep şehit olmayı istiyoruz. Burada şehit aileleriyle birlikte güzel bir vakit geçirdik. Biz onlara sabırlar diliyoruz her zaman onlarla birlikte olduğumuzu söylüyoruz. Bundan sonraki hayat ve yaşamlarında da kendilerine sağlıklı huzurlu uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.

ÇOK BÜYÜK MUTLULUK DUYDUM’

Programın düzenlenmesinde Şehit ailelileri ve anaokulu öğrencileri arasında köprü kuran Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Yunus Karaman, buradaki maksadın yemekten çok şehit ailelerini hatırlamak olduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti: “Böyle bir program organize edildiğini duyduğum zaman çok mutlu olmuştum. Maksadın yemekten çok bu kıymetli ailelerin hatırlandığını bu kıymetli ailelere devletimizin ne kadar önem verdiğini göstermeleri adına ve minicik yavruların şimdiden bu ülkenin nasıl kazanıldığının bilincinde olması bizleri ayrıca mutlu etti. Ayrıca bu vatan sevgisini ve bu ülkenin nasıl kazanıldığını aşılayan eğitmenler çok güzel bir organizasyona imza attı. Tüm şehit aileleri ve gazileri adına Menekşe Anaokulu’na teşekkür ediyorum.”

MİLLİ DUYGULAR GELİŞTİ

Öğrencileriyle birlikte organizasyonun düzenlenmesinde öncülük eden Menekşe Anaokulu Müdür Yardımcısı İlkay Kartal, “Bugün burada okulumuzda yürütmüş olduğumuz Kahramanmaraş değerler eğitimi projesi şubat ayı değeri olan vatan sevgisi etkinliğini gerçekleştirdik. Etkinliğimizde şehit ve gazi yakınlarımız için yemek programı düzenledik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzden, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzden, Onikişubat Belediyemizden katılımcılarımızda oldu. Yemeğimizin amacı ise birlik beraberliğimizi sağlamak öğrencilerimizin milli duyguları geliştirmek ve vatanseverlik duygularını ortaya çıkarmak amacıyla toplandık” ifadelerini kullandı.

Menekşe anaokulu öğrencileri tarafından organize eden programa katılan şehit aileleri de duygularını şu şekilde dile getirdi:

Ahmet Atçı

Öğrencilerimizin gönüllerinden böyle bir organizasyon kopmuş, gönülden kopan şeylere saygı duymak lazımdır. Yapılan her uygulama etkinlikte gönülden olmalıdır. Yapılan organizasyonu çok güzel karşılıyorum. Bizim yüreğimiz zaten kırık unutulmamakta ayrı bir güzelliktir.

Mehmet Çiçek

Kahramanmaraş değerler eğitimi projesi kapsamında Menekşe Anaokulunun vatan sevgisini öğrencilere kazandırıldığını gördük. Bu programda öğrencilerimiz güzel bir çalışma yaptı. Davetlilerimizde organize edilen programdan memnun kaldı. Aslında bu tür projeleri okullarımızda uygulayınca bizlere mutluluk veriyor.
Program sonunda Onikişubat Beediyesi’nin gösterime koyduğu istiklalden istikbale filmi gösterime sunuldu.

Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz