Türk milli eğitimin genel ilkeleri ve temel amaçlarına uygun, bireysel bilgi beceri davranış kazandıran lider bir kurum olmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi, açtığı kurslarla tüm bireyleri temel, mesleki, teknik, sosyal, sportif ve sanatsal alanlarda ihtiyaç duyduğu bilgi ve becerileri kazandırarak hayat kalitelerini yükseltmeye devam ediyor. 60 yılı aşkın süredir Kahramanmaraş’ın eğitim ve öğretimine katkı sunan ve bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün 400 civarında kursunu açarak Kahramanmaraş halkını 7’den 70’e geliştirmeyi hedefleyen Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi, 4-6 yaş grubuna yönelik 380 saatlik Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Kursu başlattı. Kursta ise Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü tema olarak seçildi. Kurs boyunca minik yüreklerin yaptığı birbirinden güzel el emeği ürünler, Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi’nde açılan sergiyle görücüye çıktı. Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Bulut ile Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bülbül’ün yanı sıra kurs öğreticileri ve kursiyerler katıldı. Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümüne özel minikler tarafından hazırlanan birbirinden güzel materyaller, büyük beğeni topladı.

MARAŞ’IN KAHRAMANLIĞI ZİHİNLERİNE KÜÇÜK YAŞTAN KAZINIYOR”

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sergiyi gezen Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, çocukları dijital ortamdan kurtarmanın ve el becerilerini geliştirmenin önemli olduğuna dikkat çekerek, “Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezimizin okul öncesi öğrencilerimize yönelik, minik öğrencilerimizin ve kursiyerlerin yaptığı serginin açılışını yaptık. Gerçekten çocuklarımızı dijital ortamdan kurtaracak, daha çok kas ve el becerilerini geliştirmeye yönelik, el emeği göz nuru çok güzel ürünler ortaya çıkartılmış. İnşallah çocuklarımıza bu ürünlerimizi ulaştırmak vasıtasıyla daha güzel çalışmaların başlangıcı yapılmış. Aynı zamanda çocuklarımızın daha çok Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü kutlamalarına katılmaları ve ilgilerini artırmak adına bir tema seçilmiş. Hem Kahramanmaraş’ın kahramanlığını hem de kahramanlarımızın bizlere ulaştırmak için yaptıkları büyüklükleri ve kahramanlıkları çocukların zihnine küçük yaştan itibaren kazıyacak çalışmalar olmuş. Emek harcayan başta hocamız ve Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz olmak üzere kursiyerlerimize ve minik öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılının hakkıyla kutlanacağı bir yıl olsun” dedi.

TAMAMEN YERLİ VE MİLLİ OYUNCAKLAR OLMUŞ”

Çocukların bir taraftan oynarken, diğer taraftan da kentin tarihini öğrenmelerinin önemli olduğuna değinen Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ise, “Kahramanmaraş’ımızın kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü içerisinde olmamız münasebetiyle özellikle kahramanlarımızı ve kahramanlığı da ana sınıfı seviyesindeki öğrencilerimizin kavramasını dikkate alarak Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi bünyesinde, kursiyerlerimiz, anaokulu öğrencilerimizi kitle olarak muhatap kabul edip, onların yetişmesine katkıda bulunmak üzere çok çeşitli oyuncaklar geliştirmişler. Tamamen yerli ve milli oyuncaklar olmuş. Çocuklarımız hem oynayacak hem de şehrimizin tarihini, milli tarihimizi öğrenmiş olacaklar. Özenle hazırlanmış, çok başarılı bir sergi olarak buldum. Emek sarf edilmiş. Sadece görsel olarak değil, teknik olarak değil, ruh olarak da vermeye çalışmışlar. Ben emeği geçen, gayret sarf eden hocalarımıza, yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum, başarılı bir çalışma ortaya koymuşlar” ifadelerini kullandı.

ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ MATERYALLERİ SERGİLEDİLER”

Miniklerin şehri ve kültürü öğrenme açısından kursun başarılı olduğunu vurgulayan Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Bulut, “Onikişubat ilçemizde faaliyet gösteren Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi’nde, Kahramanmaraş’ımızın 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında okul öncesi öğrencilerimize yönelik materyal zenginleştirici sergide bulunmaktayız. Gerçekten öğretmenlerimiz ve usta öğreticilerimiz birbirinden güzel, öğrencilerimize yönelik zenginleştirilmiş materyalleri sergiliyorlar. Öğrencilerimiz bununla birlikte hem şehir kültürü hem de öğrenme açısından daha etkili bir öğrenme noktasında bu materyalleri kullanacaklar. Dolayısıyla bu etkinlikte emeği geçen tüm öğretmenlerimize, başta Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi’mize çok teşekkür ediyorum” dedi.

TEMAMIZI 100’ÜNCÜ YIL ÜZERİNE KURGULADIK”

Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bülbül ise kursta Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılını tema olarak belirlediklerini ifade ederek, “Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi olarak Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Kursu’muzun kurs sonu sergisindeyiz. Öğrencilerimiz yaklaşık 380 saatlik bir eğitim aldılar, bu eğitim boyunca materyal hazırlama noktasında öğretmenlerinden yardım aldılar. Buradaki amacımız Kahramanmaraş’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılında etkinlikler çerçevesinde sergi açmaktı. Temamızı 100’üncü yıl üzerine kurguladık. Bu tema karşılığında da okul öncesi çocuklarımıza kurtuluşumuzun getirdiği faydaları materyaller olarak eğitici bir şekilde anlatmaya çalıştık” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz