Düzenlediği birbirinden güzel sosyal etkinliklerle önemli konulara dikkat çeken Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve Kahramanmaraş Yatılı Hafızlık Kur’an Kursları Yaptırma ve Yaşatma Eğitim Kültür Derneği, bir başarılı etkinliğe daha imza attı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Çağın Tiyatro ekibinin Kutlu Nebi’nin Nazlı Sancaktarı’ isimli tiyatro gösterisi izleyenlerden tam not aldı. Sunuculuğunu Onikişubat İlçe Vaizi Bünyamin Engizek’in yaptığı program, Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Nurullah Kütük’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra yine aynı okulun öğrencileri tarafından izleyicilere ilahi dinletisinde bulunuldu.

“TİYATRO BEĞENİYLE İZLENDİ”

İlahi dinletisinin ardından yönetmenliğini Hüseyin Burak Us’un yaptığı, Kahramanmaraş’taki farklı okullarda eğitim gören öğrencilerin oluşturduğu Çağın Tiyatro Ekibi’nin ‘Kutlu Nebi’nin Nazlı Sancaktarı’ isimli tiyatro oyunu, izleyicilerin beğenisine sunuldu. Mus’ab bin Umeyr’in Müslüman olmadan öncesinin ve sonrasının kısa bir kesitini canlandırıldığı oyun izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi. 

Program sonunda Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörleri Hümeyra Malkoç ve Cafer Dağ, bu yıl ki Mevlid-i Nebi Haftası’nın temasının ‘Peygamberimiz ve Gençlik’ olmasından hareketle, Peygamberimizin genç sahabelerinden Mus’ab bin Umeyr’i gençlere anlatmak istediklerini, amaçlarının gençlerin hayatlarına dokunurken Hz Peygamber’i ve sahabelerini örnek almalarını sağlamak olduğunu ifade ettiler.

(Haber: Selma Erdemgür-Mustafa Bilgiç)

Editör: Mahmut Beyaz