Kahramanmaraş 3'üncü Kitp ve Kültür Fuarı'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı standında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde Geleneksel El Sanatları İşletme Müdürlüğü tarafından bakanlık yayınları satışa sunuldu.

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ve yüzlerce yayınevi, yazar ve şaire ev sahipliği yapan Anadolu’nun en büyük Kitap ve Kültür Fuarı’nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesi ve talimatıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı yayınları ile Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde Geleneksel El Sanatları İşletme Müdürlüğü tarafından  içerisinde divanlardan, kebirlerden, Hz. Mevlana’dan, Necip Fazıl’dan ve diğer Türk Edebiyatının büyük ustalarının eserlerinin olduğu kitap standı açtı. Konuyla ilgili açıklama yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Şairler, yazarlar, ozanlar şehri olan Kahramanmaraş için edebiyat dünyasında ki çok saygın yeri nedeniyle ve şiirin başkenti olarak şehrimizin kitap fuarının her yıl büyüyerek bu denli yazar sayısının, yayınevi sayısının artarak uluslararası boyuta gelmiş olmasından dolayı ayrı bir mutluluk duyuyoruz. Geçtiğimiz yıllarda bakanlığımız tarafından yayınlanan kitaplar sergi olarak konuluyordu. Ama Kahramanmaraş halkı, “Biz kitapları almak istiyoruz” talebiyle bu yılki fuar organizasyonu öncesinde bakanlığımızla iletişime geçerek hemen fuar girişinde iyi bir stantta Kültür ve Turizm Bakanlığı yayınlarının her biri diğerinden prestijli olan kitaplarımız var. Bu kitapları Kahramanmaraşlılar 6 Kasım akşamına kadar Kitap Fuarı’ndan Kültür ve Turizm Müdürlüğü standından indirimli olarak temin edebilirler” dedi.

 

‘ÇOK ÖNEMLİ ESERLER VAR’

Kitap standında birbirinden prestijli çok önemli eserlerin yer aldığını ifade eden Küçükdağlı, şunları söyledi: “Bu yılki kitap fuarında Kültür ve Turizm Bakanlığı yayınları içerisinde çok önemli olduğunu düşündüğümüz Cumhurbaşkanımızın himayeleri ve talimatlarıyla özellikle dini ilimlerden müsbet ilimlere tababetten edebiyata, astronomiden matematiğe, tarihe kadar bizim kendi değerlerimizin geçmişten bugüne ortaya koyulan eserleri tekrar bakanlığımız yayınları içerisinde yayınlanmış durumda. Vatandaşlarımıza da mutlaka Kültür ve Turizm Müdürlüğü standımıza uğramalarını tavsiye ediyorum.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz