Birbirinden önemli konuları sayfa sutünlarına taşıyan Manşet Gazetesi bu hafta bölgenin en çok dinlenen radyosu olan Radyo Fresh'in DJ'leri ile radyoculuk serüvenleri hakkında röportaj yaptı.

Her hafta bir Dj ile yapılan röportaj sütunlarına taşıyan Manşet Gazetesi Deka Medya Grup Bünyesi'nde faaliyet gösteren Radyo Fresh DJ'leri ile samimi bir ortamda röportaj gerçekleştirdi. İlk olarak Ahmet Nuri Çevik ile yaptığımız röportajda Radyo hayatına nasıl başladığını, hayatında radyoculuğun nasıl bir etki yarattığını ele aldık. Radyo Fresh'in Dj'lerinden olan Çevik, hafta içi hergün 13.00-16.00 arası Keyfi alem burç yorumları ve günün konusuyla 99.00 da Radyo Fresh'te dinleyicilere hitap ediyor.

Ahmet Nuri Çevik'le yaptığımız röportajın ayrıntıları şu şekilde:

Radyo dünyasına nasıl adım attınız?

İlk başta kendime internet yayını kurdum. Orada küçük bir kitleye hitap ettim. Bu yayın beni pek tatmin etmedi. Sonrasında Elbistan ilçesinde kısa bir süre içerisinde radyo programında bulundum. Tekrardan Afşin ilçesinde yerel radyoda program yaptım. Son olarakta Radyo Freshte yayınıma devam ediyorum.

Programlara nasıl bir ön hazırlık yapıyorsunuz?

Prgoramda günün konusu var. Günü konusunu belirliyorum. Programda genellikle burç yorumlarına bakıyorum. Müziklerimi seçiyorum. dinleyicilerimi nasıl mutlu ederim hangi şarkılar hoşlarına gider hesabını yapıyorum hazırlığım bu şekilde oluyor.

Program öncesi nelere dikkat ediyorsunuz?

Program öncesi müzik seçimlerime daha çok dikkat ediyorum. Hangi müziklerin programın akışını sağlayacağını çok önemserim. aslında bana göre bir program başlangıç şarkısı programın gidişatını belirler zaten çoğu radyocu çaldığı müziklerden o günkü ruh halini belirler Müzik benim önceliğimdir.

Çevrede radyo program yapmanıza nasıl bakılıyor?

Çevremden pek olumsuz tepki almıyorum tam tersi olumlu tepkiler alıyorum severek yaptığım bir iş beni dinleyen çevrem bu işi güzel yaptığımı söylüyorlar aslında onlarda mutlu oluyorlar

Radyo tanınan yüzünüz yok, sesiniz var bu sizi zorluyor mu?

Bu beni tabikide zorlamıyor. Sesimiz var ama internet çağında olduğumuz için internet adresimiz var yeri gelmişken söylemiş olalım www.radyofresh.com orada resimlerimizde var bize dair özgeçmişlerimizde mevcut heran oradan bizlere ulaşabilirler.

Teknolojinin büyüsü radyonun gelişimini etkiledi mi?

Tabiki de radyonun gerilemesinde gelişmesinde en büyük etken internetler. İnternetin radyoyu öldürdüğünü düşünüyorum. aslında bu bir yönden iyi etkisi oldugunu söylemek gerek neden diye soracak olursanız yerel bir yayın yaptığımız için internet sayesinde tüm dünyaya ulaşma imkanı sağlıyoruz internetin radyo öldürme sebebi artık insanlar istediği şarkıyı internet aracılığı ile dinliyor radyoda heyecanla yeni şarkıları beklemiyor İnsanlarımız artık sadece arabada radyo dinlemeye başladılar ama radyo eskiye dayalı bir kültür olduğu için bunun önemsenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Dinleyecelerle aranız nasıl?

Dinleyecelele aram gayet iyi yayında çok samimi olduğumu ve beni sevdiklerini düşünüyorum 0ve böyle olumlu tepkilerde mesajlarla alıyorum çok sevdiklerini ve onlara çok samimi davrandığımı bildirirler bu yönden olumlu mesajlar alıyoruz tabiki bir dinleyici iltifatı bir programcıyı çok mutlu eder.

Hayallerinizin kıyısında radyo var mıydı?

Kesinilikle vardı. Çocukluğumdan beri tek hayalimdi diyebilirim. Belkide bu heves bu hayal olmasaydı şuan burada bulunamazdım, herkes hayallerin peşinden gitmeli ve çabalamalı gerçekten bazen bu işi yapmak isteyenlere önerimdir gerçekten iste hayal et ve bir adım at.

Radyoda unutamadığınız ilginç bir yayın kazası yaşadınız mı?

Radyo Fresh'te ilk yayınımda tizindan önce girdim. Tizin ben yayına başladıktan sonra girilmişti. Heyecandan aceleci davrandım. ve elim kolum titremesi sesimin titremeside cabasıdır şunuda eklemek gerekir aslında pek çok ufak tefek kazalar hala yaşıyoruz tabi canlı yayında olunca insanız ufak tefek hatalarımız oluyor.

Programda radyo sizin elinizde midir, radyocunun elinde mi?

Kesinlikle dinleyicinin elindedir. Dinleyici ne yöne giderse radyocularda o yöne gider.

Eleştiriliyor musunuz?

Şuana kadar kesinlikle olumsuz bir eleştiri almadım. tam tersi olumlu eleştiriler alıyorum buda beni mutlu eder Bu konuda iyi olduğumu düşünüyorum.

Sizin radyoyla tanışma hikayeniz nasıl başladı?

Ben çocukluğumdan beri radyocu olmak isterdim ve çok radyo dinlerdim. Yayın ortamını, yayıncıları çok merak ederdim. O merakım nedeniyle şuanda buradayım. Bölgenin en iyi radyosundayım.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz