Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği ve Anadolu'nun en büyük Kitap ve Kültür Fuarı olma özelliğini taşıyan Kahramanmaraş 2. Kitap ve Kültür Fuarı düzenlenen Panelle sona erdi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Fuar kapsamında düzenlenen “Ölümünün 500. Yılında Alaüddevle Bozkurt Gadırhan'ın Hayatı” konulu panel Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Panale Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Panelistler Prof. Dr. Orhan Doğan Moderatörlüğünde Dulkadiroğlu Beyliği'nin en önemli şahsiyetlerinden biri olan Alaüddevle Bozkurt Gadırhan'ın hayatından kesitler sundu. Panelin sonunda protokol üyeleri katılımcılara belgelerini takdim etti.

9 GÜNDE 125 BİN ZİYARETÇİ
Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde, 254 yayınevi, 220 şair ve yazarın katılımıyla gerçekleştirilen fuara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.Yazar Ahmet Taşgetiren ve Abdurrahman Dilipak'ın onur konuğu olduğu fuarda, Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, Ahmet Taşgetiren, Yavuz Bahadıroğlu gibi ünlü birçok yazar ziyaretçilerle bir araya geldi. Fuar alanına kurulan Şemsiyeli Gökkuşağı Sokağı ve Nostaljik Kültür Sokağı'nın büyük ilgi gördüğü Kitap ve Kültür Fuarı'nı 9 günde 125 bin kişi ziyaret etti. Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz