Özellikle Kahramanmaraş gibi tarım şehirlerinde önceden güneşten korunmak için ihtiyaç halinde giyilen kasketler artık neredeyse tüm Türkiye’de aksesuar olarak kullanılmaya başladı. Kahramanmaraş’ta önceden bir çok kişinin ürettiği kasketler, artık sadece Şükrü Erşan tarafından üretiliyor. Babasının icra ettiği kasketçilik mesleğine 13 yaşındayken başladını daha sonrasında da kendi dükkanını açarak bugünlere geldiğini kaydeden Erşan, diğer illerle beraber yurt dışana da kasket gönderdiğini söyledi. Geçirdiği ameliyat sonrası uzun zamandan beri üretim yapamadığını söyleyen Erşan, "Burası ziraat memleketi olduğu için burada kasket giyimi fazla olurdu. Ziraatçılık azaldı, şu an gençlik Aksesuar olarak değişik model kasketlerimizden giyiyor,onlardan da memnunuz. satışlarımız iyi şükür." Keplerle beraber 4 adet kasket çeşitinin olduğundan bahseden Şükrü Erşan, “Bunlar; 8 köşeli, 5 köşeli, düğmeli. 8 köşe olan aksesuar olaraktan da giyilir tarlada çalışan işçilerimiz giyer. Düğmeli bazı kişiler aksesuar bazıları ise başı üşümemesi için giyer. Bir de sportif olan; 5 köşeli onları da bazı tercihli müşterilerimiz giyer” dedi.

“BENDEN BAŞKA KASKET İMAL EDEN YOK”

Şükrü Erşan, “Eskiden Kahramanmaraş’ta kasket üreten vardı. Şu anda benden başka kasket imal eden yok. Baba mesleği biz bunu devam ettiriyoruz. Şu anda emeğinimizi karşılayacak şekilde kazanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“İNŞALLAH YENİDEN ÜRETMEYE BAŞLAYACAĞIM”

Diğer illerede sattıkların belirten Erşan, “Bazı ürünlerimiz yurt dışına gider, bazı ürünlerimiz yakın şehirlere gider. Buradaki üretimimiz bizi doyuruyor. Şu an ben rahatsızlığımdan dolayı çalışamadığım için İstanbul’dan getirtiyorum. İnşallah yeniden üretmeye başlayacağım” diye konuştu.

“TÜRKİYE GENELİNDE BİR AKSESUAR OLARAK KULLANILIYOR”

Kasketçi Erşan devamında, “Bizim 8 köşeli kasketimiz Türkiye genelinde bir aksesuar olarak kullanılıyor. Önceden güneşten korunmak için özellikle Kahramanmaraş'ta kullanılıyordu. Şimdiki insanlar şalvar alıyor, yemeni alıyor bir de sekiz köşe kasket giyiyor aksesuar olarak geziyor” dedi.

Fiyatlardan bahsede Şükrü Erşan, “Fiyatları yazlık çeşitler 15 lira 25 lira 30 lira, 35 lira 40 lira cinsine göre değişiyor” ifadelerini kullandı.

“ÇEŞİT ÇEŞİT ŞAPKALARIMIZ VAR”

Erşan son olarak “Şu an hala tarımla uğraşan ihtiyaç olarak kullanan insanlar kışlık ayrı, yazlık ayrı çeşitlerimizi giyiyor. Kasketlerin hiçbir zaman modası geçmeyeceğini düşünüyorum şu an sosyal medya reklamlarında çeşit çeşit şapkalarımız var” şeklinde konuştu

Editör: Mahmut Beyaz