Kısa süre önce Alaaddin Küçükkürtül ile Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde Kebikeç isimli kentin ikinci sahaf dükkanını açan Ömer Faruk Günay, burada arkadaşları Safa Gayret ve Alaaddin Küçükkürtül’le beraber organize ettiği Kahramanmaraş’ta ilk olma özelliğine sahip kitap mezatı etkinliği gerçekleştirdi. Pandemi tedbirlerine riayet edilerekten yapılan organizasyonda sosyal mesafe kuralına uyulması amacıyla sınırlı sayıda katılımcı sağlandı. Kendilerinin de ilk defa böyle bir etkinlik düzenlediklerini ve beklediklerinden çok daha güzel olduğunu vurgulayan Günay, “Mezata katılan insanlar çok memnun kaldılar. Birçoğu ilk defa mezat organizasyonuna katılıyor. Kahramanmaraş’ta olumlu tepkiler aldı, bu tepkiler devam derse, biz de devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

ÇOK DAHA BÜYÜK BİR ORGANİZASYON DÜZENLEMEK İSTİYORUZ”

Ömer Faruk Günay açık artırma anlamına da gelen mezat hakkındaki konuşmasında pandemi tedbirlerine de uymaya çalıştıklarının altını çizerek, “Her hafta olmasa da 2 haftada bir bu kitap mezatını yapmaya çalışacağız. Pandemi tedbirlerine uyduğumuz için listeyi 12 kişiyle sınırlı tutuyoruz. Koronavirüs belası İnşallah başımızdan gidip bu süreç biterse daha çok insanı ağırlayabileceğiz. İnsanlar mezata çıkarmak istediği kitabı bize getiriyorlar, bizde onların ismiyle kitaplarını mezata çıkartıyoruz. Aslında biz kendi kitaplarımızı mezata çıkarmıyoruz. Buradan da onun duyurusunu yapalım kitaplarını mezata çıkartmak isteyenler getirip bize veriyor bizde bir gün verip duyuruyoruz ve mezata çıkartıyoruz. Burada çok cüzi bir komisyon alıyoruz ve bizim için de halka için de güzel bir etkinlik oluyor. İleriki zamanlarda belediyeden bazı yerleri için izin isteyip, daha büyük bir programda düşünüyoruz eğer anlaşabilirsek çok daha büyük bir organizasyon düzenlemek istiyoruz. Şimdilik biraz tecrübe etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

İLK KİTABI ALMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM”

Mezatın ilk kitabını alan üniversite öğrencisi Ahmet Akçadağ ise şu ifadelere yer verdi: “Kahramanmaraş’ta düzenlenen ilk mezatta ilk kitabı almanın mutluluğunu yaşıyorum. Arkadaşım Ömer Faruk Günay’ın böyle bir sahafı Kahramanmaraş’ta açtığı için kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu mezatı düzenleyen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Mezat pandemi tedbirleri çerçevesinde organize edildiği için içeriye alım sayısı da az oldu, bu da bence mezatı olumsuz etkiledi çünkü hararetli bir artırım söz konusu olmadı. Daha fazla katılım olabilseydi daha hararetli bir hava olacağını düşünüyordum. Pandemi kalktıktan sonra daha hararetli daha güzel bir müzayede de olur. Pandemi döneminin bitmesiyle bu işin ilerleyeceğini düşünüyorum. İnşallah yanılmam.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz