Kahramanmaraşlı söz yazarı ve bestekâr Mustafa Uzun, birçok sanatçıya türkü ve şarkı sözü yazdı. Uzun, birçok şiirinin de bestelendiğini söyledi.

Ekinözü ilçesinde yaşayan 50 yaşında ki söz yazarı ve bestekâr Mustafa Uzun, yazdığı şiirlerle ve sanatçılara verdiği bestelerle ilgili Manşet Gazetesine bilgiler verdi. Küçük yaşlardan itibaren şiir yazmaya başladığını söyleyen Uzun, şu ana kadar yazdığı şiirlerin 50 tanesinin bestelendiğini söyledi. Uzun, “Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesindenim ve halada orada yaşıyorum. Çocukluğumdan bu yana şiir yazmaya devam ediyorum. Küçüklüğümden beri şiire tutkum var. 2 ciltlik bir itap olacak şekilde şiirlerim var. Son iki yıldır yazdığım şiirleri biriktiriyorum. Ben yaşadığım müddetçe Kahramanmaraş’ın ağacını, yaprağını, dalını bu ülkeye tanıtacağım” dedi.

ÇOCUKLUĞUMDAN BU YANA ŞİİR YAZIYORUM’
Küçüklüğünden bu yana şiire bir tutkusunun olduğunu dile getiren Uzun, 2 ciltlik bir kitap olacak şekilde şiirlerinin olduğunu söyledi. Uzun, “Şiir yazarıyım, yazdığım şiirlerin 50 tanesi bestelendi ve türkü oldu. 5 tane çocuğum var 3’ü erkek 2 tanesi kız aslen Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesindenim halada orada yaşıyorum. Çocukluğumdan bu yana şiir yazmaya devam ediyorum. Küçüklüğümden beri şiire tutkum var. 2 ciltlik bir itap olacak şekilde şiirlerim var. Son iki yıldır yazdığım şiirleri biriktiriyorum. Ben yaşadığım müddetçe Kahramanmaraş’ın ağacını, yaprağını, dalını bu ülkeye tanıtacağım” şeklinde konuştu.

‘BİRÇOK SANATÇIYA BESTE YAPTIM’
Yazdığı şiirlerin birçok sanatçı tarafından bestelendiğini belirten Uzun, sözlerinin devamında şunları dedi: “Yazdığım şiirleri birçok sanatçı besteledi. Alper Zoroğlu diye bir besteci var. Bana Orduyla ilgili bir beste yapmamı söyledi. Kahramanmaraş’la ilgili yazdığım şiiri beste haline getirdi. Orduyla ilgili ben bir şiir yazdım ve yazdığım o şiiri de besteledi. Ordu’nun Belediye Başkanı ve Kaymakam’ından bana tebrikler geliyor. Alper Zoroğlu, Süleyman Bozkurt, Mesut Arslanyürek, Müslüm Bozkurt, Zaral Ağaçlı, Harun Keskin, TRT Sanatçısı Yıldız Cavat gibi önemli bestecilere şiir yazıyorum.”

‘AMACIM MEMLEKETİMİ TANITMAK’
Yazdığı şiirlerden hiçbir kar amacının bulunmadığını ifade eden Uzun, tek amacının memleketini tanıtmak olduğunu söyledi. Uzun, “Yaptığım işi kar amaçlı yapmıyorum. Karşılığında da hiçbir şekilde ücret almıyorum. Yazdığım tüm şiirlerde mutlaka Kahramanmaraş’ın bir bölgesinin bir yerinin ismini işliyorum. Benim amacım memleketi tanıtmak. Memleketi Abdurrahim Karakoç, Mahzuni Şerif memleketimizi tanıtmışsa bende öyle tanıtacağım. Kesinlikle bu işi para için yapmıyorum. Şiirlerim sosyal medyada da çok iyi bir şekilde takip ediliyor. Sosyal medya hesabına attığım şiirler bir gün içerisinde 10 bin beğeniyi geçiyor” ifadelerini kullandı. 

‘SADECE MANEVİ DESTEK İSTİYORUM’
Öncelikli amacının şiirlerini kitaba dönüştürmek, ikinci amacının ise belgesel çekmek olduğunu söyleyen Uzun, beklentisinin sadece manevi destek olduğunu ifade etti. Uzun, “Kendimi şiirlerimi tanıtmak amaçlı Belediye Başkanı, Kaymakamdan yardımlar bekliyorum. Maddi yardım istemiyorum, sadece manevi destek istiyorum. Öncelikli amacım şiirlerimi kitaba dönüştürmek ikincisi de belgesel çekmektir. Şiirlerimde Kahramanmaraş’ın ilçelerini taşını toprağını anlatıyorum. Her bölgeden her yerden ayrıntılı bir şekilde bahsediyorum. Ben memleketime sevdalıyım. Artık bir bakanımızda var ben onlardan destek bekliyorum. Onlarında yardımıyla memleketimizi biraz daha tanıtalım. Kahramanmaraş’ta adı duyulmamış nice şair ve yazarımız var” dedi.
www.marasmanset.com Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz