Bitmiş, 67 yıllık yaşamında edindiği bilgisi, donanımı ve tecrübesini sadece Manşet Gazetesi’ne anlattı. O zamanlar Kıbrıs Meydanı’nda babasının bakırcılık ve çırçır fabrikası olan ve okulu bırakarak iş hayatına atılan Bitmiş, böylece Kahramanmaraş’tan dünyaya açılacak iş adamı kimliğine de ilk adımı atmış oldu. Aynı zamanda 30 yıl önce o zamanlar İstanbul merkezli faaliyet gösteren Star Gazetesi’nin bölge muhabirliğini de yapan Bitmiş, İş adamı kimliğiyle tanınmasının yanı sıra gazetecilik kimliği ile de ön plana çıkıyor. 67 yıllık ömrüne sığdırdığı onlarca başarıyı, anısını bizimle paylaşan Bitmiş, bu hafta Kahramanmaraş’ın geçmiş ve mevcut Belediye Başkanları ile bakanlarını anlattı.

İşte Zekeriya Bitmiş’in ağzından Kahramanmaraş’ın geçmiş ve mevcut Belediye Başkanları ile bakanları;

BELEDİYE BAŞKANLARI
Bugün dünya İslam Âleminin 1,7 milyar nüfusa sahip Müslüman kardeşlerimizin mübarek Kadir Gecesini tüm kalbi duygularımla hayırlara vesile olmasını diliyorum ve dünyada yaşanan tüm İslam ülkelerinde yaşanan çok çok üzücü olayların savaşların bitmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Yaklaşan Ramazan Bayramı’nın tüm İslam Âlemine hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Ülkemizde yaşayan 80 milyon kardeşlerimin de bayramlarını canı gönülden kutluyorum. Belediye Başkanlarının yapmış olduğu başarılı hizmetleri aktaran Bitmiş, şöyle konuştu:Bu hafta Kahramanmaraş’ın 50 yıllık geçmişini anlatmaya çalışacağım. İnşallah haftaya Çarşamba Günü kaldığımız yerden devam edeceğim. Okuyucuma ve benim yazılarımı merakla bekleyen dostlarıma duyuru yapma ihtiyacı duydum. Bu hafta Kahramanmaraş’ın efsane insanlarının kentimize etmiş olduğu 50 yıllık hizmetini yazacağım. 50 yıllık derken kimsenin cesaretle üzerine giderek, Kahramanmaraş’ın bugün belli bir yere gelmesinde lokomotif olan gönüllerde taht kuran Sayın bakanlarımızdan Ali Doğan Beyefendi. Soyadı gibi merkezden kasabalarına tüm yerleşim alanlarında gecesini gündüzüne katan sayın Prof. Dr. Mehmet Sağlam. Şehrimizin yerel hizmet camiasına büyük hizmetleri olan Hacı Ali Özal. Kahramanmaraş’ın efsane Belediye Başkanı olan ve gönüllerde taht kuran Sayın Hanefi Mahçiçek.”

BAKANLAR
Bakanların yapmış oldukları büyük hizmetler hakkında bilgi veren Bitmiş, şunları söyledi:Günümüzde çok büyük hizmet projesinin kendi öz hizmetlerinin yanı sıra bazı çok geç kalınmış, yarım kalmış projeleri bile devam ettiren Sayın Fatih Mehmet Erkoç başkanımıza isimlerini zikrettiğim Hacı Ali Özal, Mehmet Sağlam ve Hanefi Mahçiçek’e şehrimize yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Günümüzde hizmetleri insan hakları ve tüm dünyada yardım melekliği yapan Kahramanmaraş’ın Türki sınırlarını aşan tüm dünyaya kendilerini kabullendiren Sayın bakanımız Veysi Kaynak, yine Kahramanmaraş halkına kendisini sevdiren ağır başlı kararlı bakışlarıyla geleceğe ümitle baktığımız Sayın Bakanımız Mahir Ünal Beyfendiye de tüm duygularımla sağlık ve mutluluk dilerim. Bugünkü yazımı bakanlarımıza ve belediye başkanlarımıza ayırdığım için mutlu olduğumu ve gurur duyduğumu halkımla paylaşmak istiyorum. Kahramanmaraş’ın 1870’lerde oluşumunu sağlayan Kahramanmaraş’ımızda belediye başkanlığı yapmış olan kişilere hizmetlerinden dolayı bütün kalbimle teşekkür eder, vefat eden tüm başkanlarımıza da Allah’tan rahmet dilerim. Cumhuriyetin Atatürk tarafından ilanı ve TBMM’nin ilk seçilen Kahramanmaraş milletvekillerine de yine teşekkür eder, yaşayanlara sağlık, vefat edenlere de Allah’tan rahmet diliyorum. İlerleyen haftalarda veya aylarda Kahramanmaraş’a yakışır hizmetlerin kendim içinde yaşadığım hizmetleri kazanacağım. Bu yazdıklarımın her kelimesi benim kendi özgür düşüncelerimdir. Hiçbir kurumdan ve kuruluştan bilgi edinmedim. Belediye Başkanlarımızdan Hacı Özal, Hanefi Mahçiçek ve Fatih Mehmet Erkoç’a, Milletvekillerimizin yapmış oldukları unutulmaz hizmetlerini yazmaktan gurur duyuyorum. Bakanlarımızdan Ali Doğan, Mehmet Sağlam, Mahir Ünal ve Veysi Kaynak’a unutulmaz hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz