Maraş’tan Lezzetler sosyal medya platformunun da desteğiyle Kahramanmaraş’a sosyal medyadan birçok turist akın etti. Hafta sonu turları ile Kahramanmaraş’ta gezen yerli turistler şehre ve insanlarına olan hayranlıklarını dile getirdi.
Dulkadiroğlu Belediyesi’nin şehrin turizmine kazandırdığı konak ve müzeleri ziyaret eden yerli turistler, Kahramanmaraş’ın saklı kalan bir cennet olduğunu ifade etti.
Bu turlardan birini düzenleyen sosyal medya fenomeni Murat Atay, Kahramanmaraş’ı ve vatandaşlarını çok sevdiğini vurguladı. Özellikle gastronomi turizminde Kahramanmaraş’ın çok büyük bir potansiyeli olduğunu aktaran Atay, bu potansiyelin de sosyal medya üzerinden en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Kahramanmaraşlı sosyal medya guruplarının davetiyle Kahramanmaraş’ı ziyaret ettiklerini aktaran Atay, bu gurupların desteklenerek Kahramanmaraş’ın tanıtımının en güzel şekilde yapılacağını belirtti.
Atay, konuyla ilgili şunları söyledi: “Sosyal medya platformları üzerinden şehir turları yapıyoruz ve ülkemizin değerlerini ön plana çıkarıyoruz. Yaklaşık 2 ay önce Kahramanmaraş’ı ziyaret ettik. Bu ziyaretimiz kısa sürdü ve tekrar geleceğimizin sözünü verdik. Bugün bu sözü yerine getirmenin gurunu yaşıyorum. Kahramanmaraş bir gün gezerek tamamlanacak bir tur olamaz. Bu nedenle sadece Kahramanmaraş turu organize etmek için bir çalışma yapacağım. Bugün gastronomi turu kapsamında yaklaşık 30 kişilik bir gurubu Kahramanmaraş’a getirdik. Güler yüzlü kadirşinas insanları da bizleri çok iyi karşıladı. Bundan sonraki süreçte Kahramanmaraş’ı sık sık ziyaret edeceğiz.”
Dulkadiroğlu Belediyesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Atay, “Kahramanmaraş’a gezdiğimiz tarihi ve kültürel değeri olan her şeyde Dulkadiroğlu Belediyesi’nin izini gördük. Bu durumdan dolayı ben belediye başkanını ve ekibini tebrik ediyorum. Özellikle Mutfak Müzesi çok şahane bir mekân olmuş. Bu gibi mekânlar bizim gibi tur düzenleyen gezginler için son derece önemlidir. İnşallah Kahramanmaraş’a geldiğimizde Mutfak Müzesi’ni ziyaret etmeden gitmeyeceğiz.”
Gastronomi turu kapsamında Kahramanmaraş’a gelen vatandaşlarda şehre hayranlıklarını dile getirdi.
Maraş’tan Lezzetler yöneticisi Ökkeş Çimen’de Kahramanmaraş’a sosyal medyanın katkılarından bahsetti. Yapmış oldukları faaliyetlerin tamamen gönüllülük esasına dayandığını dile getiren Çimen, bu yöndeki faaliyetleri sürdüreceklerini kaydetti.
Çimen, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Şehrimizin kendine özgü lezzetlerini Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak için çeşitli faaliyetler yapıyoruz. Bu faaliyetler kapsamında Kahramanmaraş’ımıza ünlü sosyal medya gurmelerini davet ediyoruz. Bu davetler sayesinde sosyal medya platformlarında Kahramanmaraş’ımızın adı duyuluyor. Gastronomi turlarında artık Kahramanmaraş aktif olarak yer alıyor. Biz bu turları düzenleyen sosyal medya fenomenlerini Kahramanmaraş’ta en iyi şekilde ağırlıyoruz.” 
 

Editör: Mahmut Beyaz