Kahramanmaraş’ta ilk olma özelliği taşıyan ve çocuklar ile gençlere sanat eğitimi veren ‘Şahika Sanat Evi’ içeriğinde barındırdığı bale, müzik, resim, piyano, keman ve gitar dersleriyle kentin yaşam kalitesini arttırıyor. 10 yıldan bu yana deneyimli yönetimi ve uzman kadrosuyla hizmet veren sanat evi, eksikliğini hissettiği Kahramanmaraş’ta yabancı dil eğitimlerine başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlık olarak alanında uzman kişilerle çalışan sanat evi 50 sanat öğrencisi ve 50 dil öğrencisine hizmet verirken kentte kaliteli eğitimin ilk adresi oluyor.

EKSİKLİĞİNİ HİSSETTİK’

Tecrübesi ile Kahramanmaraş’ta eğitime farklı bir bakış açısı kazandıran Almanca Öğretmeni ve Şahika Sanat Evi Kurucusu Engin Kaynar, kurum hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Sanat anlamında çocuklara ve gençlere eğitim veren ilk ve tek kurum olduklarını söyleyen Kaynar, 10 yıldır sanat anlamında eğitim verdikleri kuruma dil kursunun da eklendiğini belirtti. Kaynar, “Kahramanmaraş’ta İngilizce ile alakalı olarak bir eksiklik vardı. Kentte İngilizcenin eksikliğini hissederek ‘Manchester Englısh Academy’ ile anlaşarak birkaç bayan arkadaşımızla dil okulu açtık. Sanat eğitimlerinin yanı sıra dil okulu olarak ta devam ediyoruz ve yine kente katkı sağlayacak aktiviteler yapmaya çalışıyoruz. Sonuç olarak Kahramanmaraş bir milyon nüfuslu bir şehirdir buna karşılık ise çok fazla dil okulunun olması gerekiyor” dedi.

HER YAŞ SEVİYESİNE UYGUN

Her yaştan insana hitap ettiklerini ifade eden Kaynar, “Okul öncesinden başlayarak ilköğretim, ortaöğretim, lise, üniversite ve yetişkinlere de hitap eden her yaş seviyesine uygun bir dil kursudur. Burada ki amacımızda herkesin mutlaka bir dil öğrenmesi gerektiğini savunuyorum. ‘Bir dil bir insan’ deniliyor. İngilizce dilinin günümüzde cepte olması gerekirken buna ek olarak bir dil daha bilmemiz gerekiyor ancak insanlarımız bunun öneminin bilincine ulaşamadı” diye konuştu.

KAVRAM YENİLİĞİ

Yabancı dil bilmenin büyük avantajlar sağladığına işaret eden Kaynar, şunları kaydetti: “Dil ise sürekli yenilenmesi gereken bir kavramdır çünkü bırakıldığı zaman unutuluyor. İngilizce hayatımızın her alanında bize avantajda sağlayacaktır. Örneğin üniversiteye giden bir öğrenci hazırlık atlayabilir. İşe yeni başlayacak birisi CV’sine yazarak avantaj sağlayabilir.”

TALEBE CEVAP

Son olarak Kaynar, talep olması halinde Fransızca, İngilizce, Arapça, Rusça kurslarının da aktif hale getirilebileceğinin altını çizdi.

Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz