Kahramanmaraş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, farkındalık oluşturmak için kentin yoğun olan dinlenme alanlarında vatandaşların resimlerini yaptı. Atatürk Meydanında gerçekleşen etkinlikte 25 öğrenci resmi ve sanatı halkla buluşturdu. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören öğrenciler etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

“ÖĞRENCİLERLE HALKI BÜTÜNLEŞTİRMEK İSTEDİK”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Mehmet Akif Orçan, şehrin farklı noktalarında öğrencilere canlı performans yaparak resim çizdirmeyi amaçladıklarını söyledi. Orçan, “Ricamızı kırmayan gazimiz, çocuklarımıza modellik yapıyor. Ona da teşekkür ediyoruz. Saat 3 buçuğa kadar bu şehrin ayrı noktalarında resim yapacağız. Kahramanmaraş halkı merak edip, ilgili gözlerle gelip izliyor. Burada ki asıl amacımız sosyal hayatın içerisinde bir okul olduğumuzu göstermek istiyoruz. Halkımız Kahramanmaraş Güzel Sanatlar Lisesinin varlığından haberdar olsun istiyoruz.  Yetenekli öğrencilerimizi okulumuza bekliyoruz. Bu şekilde öğrencilerle halkı bütünleştirmek istiyoruz. Çocuklarımızın yaptıkları eserleri görmelerini istiyoruz. Aynı zamanda 16 Mayıs günü İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzde çocuklarımızın yapmış olduğu resimleri sergileyeceğiz. Tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

“SANATI HALKLA BİRLEŞTİRDİK”

Güzel Sanatlar Lisesi son sınıf öğrencisi olan Ramazan Köşger, sanatı halkla birleştirdiklerini kaydetti. Köşger, “Bu yıl mezun oluyoruz. Böyle bir etkinlik düzenledik çok mutluyuz. Sanat dolu ortamımızı okulumuzdan buraya taşıdık. Çok güzel olacağından eminim. Asıl amacımız Kahramanmaraş halkına sanatı sevdirmek. Vatandaşlara teker teker soruyoruz sizi çizelim mi diye kabul ediyorlar. Sanatı halk ile birleştirdik. Kahramanmaraş halkına çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

“TOPLUMA RESMİ SEVDİRMEK İSTİYORUZ”

Öğrencilerden Fatmanur Akar’da topluma resimi tanıtmayı ve sevdirmeyi amaçladıklarını söyleyerek şunları kaydetti:Topluma resmi tanıtmayı, sevdirmeyi amaçlıyoruz. Çünkü bizim okulumuzu pek bilmiyorlar. Nerede okuyorsun dedikleri zaman Güzel Sanatlar Lisesi deyince bilmiyorlar. O yüzden topluma resmin ne olduğunu göstermek için. Biz resmi seviyoruz ve vatandaşları da resmi sevmeye teşvik ediyoruz. Okulumuza öğrenciler resim sınavları ve mülakatlarla alınıyor. Onlarında gelmesini tavsiye ediyorum.”

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz