Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları il Sorumlusu Fikret Işık yaptığı açıklamada; “Bir çok ilde aynı anda yarışma kitaplarımızı okuyoruz. sKitap okuma alışkanlığının çok az olduğu ülkemizde İnsanları kitap ile buluşturmak, okuma alışkanlığını kazandırmak için Türkiye'nin bir çok ilinde 12 Ocak Cumartesi günü Saat 14:00 - 15:00 arasında Yarışma kitaplarımızı okuyoruz. Kahramanmaraş’ lı kitap severleri 12 Ocak Cumartesi günü Saat 14:00’ te Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ ne bir saatlik kitap okuma etkinliğimize bekliyoruz” dedi.

ETKİNLİK KAPSAMINDA OKUNACAK YARIŞMA KİTAPLARI

GÜZEL AHLAK YOLCULUĞU

İlkokul kategorisinde ilkokul öğrencilerine yönelik hazırlanan bu kitapta "eğlenerek öğrenmek" kavramı esas alınmıştır. Kitap içeriği yarışma bünyesinde yapılacak sınava yönelik eğitici bulmaca, sorular ve resimlerle desteklenmiştir. Kitap, önsöz, giriş, 9 farklı hikaye, sözlük, sonsöz ve kaynaklar olmak üzere 14 bölüm olarak hazırlanmıştır.

ERDEMLER KAMPI

Ortaokul kategorisinde ortaokul öğrencilerine yönelik hazırlanan Kitabımız ‘’Erdemler Kampı’’ adını taşımaktadır. Yolculuk temasıyla ‘’Güzel Ahlak’’ konusu çerçevesinde hazırlanmıştır. Ortaokul kategorisinde ‘’Erdemler Kampı’’ adlı 132 sayfalık eser hazırlanmıştır. ‘’Erdemler Kampı’’ eseri 11 bölümünden oluşmaktadır. Güven, özgüven, özdenetim, sorumluluk, adalet, sabır, saygı, yardımseverlik gibi konuları içeren bu güzide eser "Güzel Ahlak" konusunu ayet ve hadislerle de pekiştiriyor.

"İHYÂU ULÛMİ’D-DÎN’DEN KESİTLERLE GÜZEL AHLÂK"
Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından uluslararası çapta düzenlenen Ufka Yolculuk 7. Bilgi ve Kültür Yarışması’nın "Lise" kategorisi yarışmacılarının sınava tabi tutulacağı kitap. Server Yayınları tarafından sunulan 226 sayfalık kitabı Cemaleddin el-Kâsımî İhyâ’dan özetleyip Prof. Dr. Abdulhakim Koçin, Prof. Dr. Ahmet Ögke, Prof. Dr. Kadir Özköse, Prof. Dr. Hür Mahmut Yücer ve Mehmet Akif Özkiraz gözden geçirdi. Temelinde insan olan problemlerin hallolması ve dini ilimlerin yeniden ihya edilerek çözümlenmesi amacıyla "Hüccetü’l-İslam" (İslam’ın kesin delili) unvanıyla tanınan ve tasavvuf yolunun büyük üstadlarıdan olan İmam Gazali (Rh.a.) (H.448/M.1053 Tûs - H.505/M.1111 Tûs), günümüzde genelde dört cilt halinde sunulan "İhyâu Ulûmi’d-Dîn" eserini ortaya koymuştur. Genel olarak ahlâk konularından "insanı kurtuluşa götüren haller"i ele alan 4. cildin özetlenip gözden geçirilmiş hali olan bu kitap istifadelerinize sunulmuştur.

Editör: Mahmut Beyaz