Yaklaşık 29 Kahramanmaraşlı genç ressam her yıl geleneksel hale getirdiği Karma Resim Sergisi’ni bu yıl da gerçekleştirdi. Kahramanmaraşlı genç ressamların yaptığı birbirinden güzel eserler, Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin destekleriyle Piazza AVM’de sergileniyor. 19-23 Kasım tarihleri arasında açık kalacak sergi, görücülerini beklerken, serginin açılışına katılım yoğun oldu.

“GENÇ RESSAMLARIMIZI KUTLUYORUM”

Serginin açılışında selamlama konuşması yapan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, “Bugün burada genç kalemler karma resim sergisini açmak üzere bulunuyoruz. Burada 29 ressamımızın, sanatkârımızın 40 tane eserini burada görüyoruz. Biz bu tür emek mahsulü, duygu mahsulü, zihin çabaları neticesinde ortaya çıkan sanat eserlerinin sergilendiği bu tür mekânları bu tür aktiviteleri önemsiyoruz ve destekliyoruz. Bende bu tür etkinliklerde kesinlikle bulunmaya çalışıyorum. Sanat Allah’ın yarattığı insanoğlunun zihin ve duygu birleşiminin çeşitli tasarımlar ve vizyonlarla ortaya konulmasıdır. Bu bakımdan sanatsız kalmak ya da sanatsız kalan bir toplumu ben şahsen düşünemiyorum. Pozitif bilimler yanında bu sanatsal emeklerinde mutlaka toplumda neşr-ü nema olması lazım. Bugünde burada plastik sanatlardan mimari, heykel ve resim sanatlarından biri olan bu el emeği göz nuru ressamlarımızın emeklerini burada görüyoruz inceliyoruz. Bu tür emek veren sanatkârlarımızı ben yürekten kutluyorum. Bu genç sanatkârlarımızın önümüzdeki zamanlarda daha farklı eserler ortaya koyacaklarına inanıyorum. Ben şimdiden bu genç sanatkârlarımızı ve ressamlarımızı kutluyorum.  Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi.

“ESERLERİMİZİ HALKIMIZIN BEĞENİSİNE SUNUYORUZ”

Kahramanmaraş’ta ki kültür ve turizm faaliyetlerini desteklediklerine değinen Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ise, “Bugün 2018 yılı sanat etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm alanında kültür ve turizmde alternatif değerleriyle bir edebiyat kenti olduğunu biliyorum. Her zamanda bir sanat şehridir Kahramanmaraş. Bu anlamda sanatçıları desteklemek adına şu anda Piazza alışveriş merkezinde insan yoğunluğunun olduğu noktada geçtiğimiz aylarda programladığımız yaklaşık 29 genç ressamın kaleminden ve elinden yüreğini ortaya koyarak yapmış olduğu eserleri 40 tane eseri halkımızın beğenisine sergiliyoruz. Her ruhun muhakkak bir sanatkâr tarafı vardır. Onun için sanat kalbin edebiyatıdır diyorlar. Gençlerimizde genç yaşlarında kimi fırçasıyla tuval karşısında kimi yüreğinden kopan sanatını el becerileriyle yetenekleriyle tezhip, minyatür, çini, sulu boya, kara kalem ve yağlı boya şeklinde eserlerini burada görmek mümkün. Genç kalemler karma resim sergisi olarak planlandı. Birçok alanda da eserleri burada görmek mümkündür. Ben başta hocaları olmak üzere tabi ki akademisyen ve öğretmen arkadaşlarımızla beraber kendilerine refakat ediyorlar. Kahramanmaraş halkına artık bir sanat galerisi haline gelen bu alanda bu hafta genç kalemlerin karma resim sergisini görecekler. Hayırlı olsun bu tür çalışmalar devam edecektir. Devamı olması niyazıyla tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

“SANATSAL ŞUURU GELİŞTİRMELİYİZ”

Karma Resim Sergisi’nin organizatörü ve aynı zamanda Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi Ahmet Akbaş da yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı, “4 yıl önce arkadaşlarımızla yola çıktık. Kahramanmaraş’ta genç ressamları bir araya toplayıp her yıl sergi açıyoruz. Bu yılki yaptığımız serginin adı 4. Kahramanmaraş geleneksel karma resim sergisidir. Arkadaşlarımızın bir kısmı öğretmen bir kısmı akademisyen bir kısmı da öğrencidir. 29 kişiden oluşan farklı üniversitelerde okuyan öğrencilerin eserini burada görüyoruz. Hepimiz bir araya geldik her yıl farklı alanlarda çalışmalar yapıyoruz. Hepsinin farklı farklı alanları var. Tezhip, minyatür, çini, hat, yağlı boya, karakalem, dijital resim ve sulu boya alanlarında eserler verdiler. Her arkadaşın ortalama 2’şer çalışması var. Amacımız Kahramanmaraş’ta gençlerin önünü açarak gelecek nesillere örnek olmak ve dışarıdan gidip eğitim alan insanları da ayakta tutup sanatsal şuurunu geliştirip sanat sadece batıda olmadığını aşılamak istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

(Haber: Mehmet Can Tekdöş)

Editör: Mahmut Beyaz